Стартирахме петиция за прозрачен подбор на новия председател на Държавната агенция за бежанците

Вчера малка група доброволци внесохме писма до министър-председателя, до заместник министър-председателите Бъчварова и Кунева, до ръководителя на представителството на ЕК в България.

Днес стартирахме петиция. Надяваме се да ни подкрепят максимален брой граждани. Споделям текста по-долу. Можете да подпишете тук.

За прозрачен подбор на председателя на ДАБ

Предстои назначаване на нов председател на Държавната агенция за бежанците. Ние, доброволци и неправителствени организации, които години наред осигуряваме хуманитарна и правна помощ на бежанците и подпомагаме тяхната адаптация и интеграция чрез социални и образователни дейности, настояваме да бъде проведен прозрачен конкурс за подбор нов председател и публична дискусия с кандидатите за позицията. Надяваме се Министерският съвет и министър-председателят да демонстрират воля за прозрачност на процеса и да вземат решение на базата на професионални и личностни качества, както и готовност за смислено взаимодействие с гражданското общество и доброволците, които години наред играят незаменима роля в приемането на търсещите закрила хора и справянето на Република България с увеличените миграционни потоци.

Важно е да действаме бързо – нека до 1 март стигне до максимален брой хора, за да бъде внесена своевременно в Министерски съвет.

Моля, споделяйте!

Реклами

6 thoughts on “Стартирахме петиция за прозрачен подбор на новия председател на Държавната агенция за бежанците

 1. Pingback: Volunteers and NGO pressing for transparent selection and appointment of the new chairman of the State Agency for Refugees – полетът на костенурката

 2. Изключително грозни нападки в коментарите! И аз не съм на мнение, че ранното четене води до правилната граматика в човека. Затова има преподаватели! Аз не съм чела като малка, не обичам особено да чета, но смея да твърдя (сега ще започнете да се заяждате за граматиката в този коментар, нали?), че пиша в пъти по-грамотно от приятели и познати, които са чели от малки и всяка вечер заспиват с книга в ръка.

 3. Сега искам да кажа,има хубави изказвания и не до там такива.Хора запомнете едно:всеки,който е направил добро за България е хубаво,без значение дали е германец,русин,фашист или социалист!
  Аз зная,че злото на ционистите-уса,в.британия,израел,турция е огромно за света и нашата държава!
  Те са враг n:1 за изстрадала България,едно кътче от рая.Еврейте са и винаги ще правят това:да скарват народите,да разпалват войни и да търсят дивиденти от това и всичко,което за тях е угодно.
  Те направиха болшевишката революция и потопиха всичко в кръв,заради нея.Те скараха Германия и Русия,защото се страхуваха от тяхната дружба и сътрудничество с огромни суровини,учени и техническа мисъл-това НЕ СЕ ХАРЕСВА НА ТЯХ правителствата в сянка и уса,ни най-малко! Който има ум и очи ще види и разбере скритите истини,който няма ,ще плямпа като папагал.
  Да аз съм патриот-националист от бялата раса,с зелени очи,светла коса,и искам да живея,като такъв в такава бяла държава,без тъпи и прости създания с тъмен цвят на кожата. Да не желая да се разболявам и хората в об-то от либерастия и толерастия,ни най-малко!
  Да аз съм високо образован и искам обществото около мен да е такова с чувство за патриотизъм и интелект!
  Да искам да живея в такава Европа,която има затворени граници от вън,а не в еврогейско еврейски щати,командвани от кръвопийци североатлантици! Такава Европа,която държи на хората си ,а не на пришълци живеещи,като свине в средновековието!
  Да естествено е,че стария Ссср,няма нищо общо със сегашна Русия,която държи на своята си независимост и суверенитет,които са много по близо да нас Българите,отколкото,някакви тъпи и дебели янки,искащи да завладеят цялото човечество,покланяйки се на рогатия бафомет и ционисткото зло за,които обикновените хора и християни са гой-т.е.животни и пр.
  Да за сега само тя може да противостои на тази световна негативност!
  Да мога да продължа,но стига,проницателните хора ще разберат. България над всичко!!!с.п.

Коментарите са изключени.