Самоорганизация за училище в бежанския лагер в Харманли

Днес Джил откара в лагера китара, тарамбука, комплекти с дайрета и маракаси, както и CD плейъра, който ни бяха изпратили преди време за Пъстрогор, но там се провали идеята за курсове по народни танци. Младежите останали много доволни, а към тях се присъединили всякакви хора, които посвирили кой на каквото може и настроението било много приповдигнато.

Станало ясно, че 12 мъже от различни професии се подготвят да стартират училище за децата от 5 до 16 години. Направили са списък с около 200 деца. Искат столове, тетрадки, химикали, и най-вече голяма бяла дъска.

Нямам представа дали в инициативата има намесени и доброволци от извън лагера. Ще поразпитам, така че ако има, да можем да се координираме и да помогнем по-ефективно.

Приемаме всякакви идеи, помощ и подаръци и обещаваме да ви държим в течение 🙂

Advertisements

One thought on “Самоорганизация за училище в бежанския лагер в Харманли

  1. Какво безхаберие цари в държавата ни по отношение на бежанците и проблемите, свързани с тях!Толкова ли е трудно да им се осигурят по-нормални условия в които да живеят и учат!Чудя се, ако нямаше доброволци, които да помогнат с каквото могат, а се разчиташе само на държавата да се справи сама със ситуацията, какво щеше да се случи с тези хора! Колкото и да сме бедни, все пак става дума за човески същества, изпаднали в беда. Ако сме глухи и слепи за нещастието на тези хора, значи че не сме достойни за уважение – нито държавата, нито хората, живеещи в нея!

Коментари са забранени.