Относно тоновете дрехи в двора на бежанския лагер в Пъстрогор

Аз участвах в кампанията на мфтийството  – сортирах дрехи в джамията няколко дни.

Десет дни подред обяснявах на районния мюфтия в Хасково и на колегите му, че в Пъстрогор са нужни само якета, зимни обувки и одеяла и всичко останало трябва да бъде пренасочено. Предупредих, че ако дрехите се оставят в лагера, без да е организирано раздаване, ще настъпят безредици, а след това телевизиите ще показват тонове дрехи, които се търкалят в полето.

Писах и на главно мюфтийство. Те ми отговориха, че са координирали всичко с ДАБ и няма да има проблеми.

В репортажа на БНТ началникът на лагера казва, че хората нямат нужда от тези дрехи и ще ги изхвърлят, но въпреки всичко позволява на камионите да стоварят всичко. Може би не си дава сметка за безредиците, които ще настъпят по-късно … хората се бият за дрехи.  Мюфтийството казва, че ще се върне да вземе дрехите, които хората не са взели.

Днес БТВ показва купища дрехи в двора на лагера. Началникът се чуди как да ги извози. Мюфтийството казва, че не може да организира извозване.

В същото време от бежанците ми пишат да намеря камион и се чудят как да се справят. Всъщност вчера някои от тях събираха разпилени дрехи и са молили тези дрехи да бъдат съхранявани някъде, но нямало къде. Отговорих им, че извозването на тези дрехи сега не е нито моя, нито тяхна работа.

Advertisements

6 thoughts on “Относно тоновете дрехи в двора на бежанския лагер в Пъстрогор

  1. А сега да ви кажа, че дрехите които са изхвърлени във кв Враждебна са прибрани грижливо и се продават ,като дрехи втора употреба.Нямам думи.

  2. От кого са прибрани и къде се продават? Не че не е възможно някой да се възползва от ситуацията, но дайте доказателства, когато твърдите нещо.

  3. Не знам кой, къде продава, но днес в Свиленград се раздаваха на ромите от махалата същите тия помощи. Голямо БРАВУС на организаторите!!!

  4. В крайна сметка, хубавото е, че помощите са стигнали до хора, които имат нужда от тях. Лошото е, че и днес някои хора продължават да използват случая за да очернят бежанците в централните медии.

  5. Pingback: Аллах е милостив | полетът на костенурката

Коментари са забранени.