Войната на сугестопедите

Доскоро Ванина Бодурова беше единственият човек, който обучаваше сугестопедагози у нас. Монополът й се разклати и тя премина в открити нападки срещу евентуалните си конкуренти. С официални изявления във Фейсбук. На мен не ми е тъжно за това. Беше крайно време хората да започнат да осмислят истината: Ванина Бодурова НЕ Е единственият сугестопедагог, който е способен да обучава учители.  Надявам се скоро някой друг да започне да организира обучения за учители и да бъде по-отзивчив, да не бъде фокусиран върху монополизирането на сугестопедията, да не бъде движен от суетата си.

Ето Фейсбук групата, от която се надявам да се самоорганизира  истинска сугестопедична демократична общност. Сугестопедия със система.

Advertisements

One thought on “Войната на сугестопедите

  1. Уви, егото толкова лесно надделява и толкова бързо натежава над нещата, които правим, за да имат смисъл… А те, цял живот са ни обучавали, че се коренят в това да помислим първо, само и единствено за себе си, за оцеляването, за вкопчването в живота. Никой никога дори не ни е подхвърлял „еретичната“ идея, че може би единственото, което има смисъл, е да подадем ръка на другите…дори тогава, когат о няма протегната ръка към нас…

Коментари са забранени.