Как добрите хора помагат на злото

Неведнъж съм мислила за това колко ще е хубаво да можем да следим и да запазваме в достъпен формат информация за това какви ги вършат политиците на местно и национално ниво. Даже съм (си) обещавала да го правя. И нищо не съм направила – нямам време, не обичам да следя новините, имам важни неща за правене, страхувам се и пр. и пр. В това време, обаче, на местно и национално ниво, хора на власт увеличават властта си за да я упражняват над мен ( и теб) и ежедневно да отнемат от мен (и теб) възможности за по-добър живот.

Днес предлагам на читателите малка компенсация. Копирам текст от блога на Григор Гачев и призовавам да популяризирате идеята и да споделяте линка.

Като начало, искам публикуване на пълния текст на договора, с който общината е продала на “Витоша ски” витошките лифтове. До последната буква. Като сканирани с добра разделителна способност файлове. И заедно с подписите под него. Искам да зная кой в общината е продал моя интерес. Та когато наближат пак каквито и да било избори, да пиша в блога си всеки ден с големи букви: “Този и този ни продаде на Витоша ски и Цеко Минев. Ако искате да продължава да ни продава и занапред, гласувайте за свързаните с него политици – тези и тези!”. И “Ще подкрепя този политик, който поеме юридически обвързващ ангажимент да уволни и разследва тези и тези хора.”

Мои неща във връзка активизма, страховете, новия феодализъм и пр:

Неофеодализъм

Страхове

Свобода?

Реклами