Скучаещи деца

Вчера за кратко ни навести едно съседче (токущо завършило 2 клас) – понеже нямаше какво да прави докато чака приятелката си, която била на разходка в един парк в противоположната част на града.

– Искаш ли да рисуваш с тебешир?

– Не.

– На какво играете сега през ваканцията?

– Рисуваме с тебешир.

– На какво друго играете?

– Мммм

– Обичаш ли да четеш книги?

– Не.

– А на какво обичаш да играеш?

– Не знам.

Реклами

7 thoughts on “Скучаещи деца

  1. Поне е навън с приятели,а не се зомбира пред компютъра по цял ден.

  2. Защо хората не признават компютърната игра за игра? Какъв е проблемът да си играем с тебешир на екрана? Какъв е проблемът да играем на много по-сложни игри от тези, които физическият свят може да ни предложи? И тук не става въпрос за Супер Марио. Прекарал съм голяма част от детството си в компютърни игри и по-точно такива от „стратегически характер“ или спортен характер(не спортни игри, а такива, които са национален спорт в някои държави), въпреки че никога не съм се вземал на сериозно. Имало е „мачове“ (с живи хора, представете си) след които съм бил вир вода от седене един час на стол. Не съм ли играл? Не съм се забавлявал ли? Нямал съм предизвикателство пред мен, което да ме увлече до такава степен, че да се впусна в играта, отвъд простата идея за спечелване?
    Ако кажете, че това нищо не ми е донесло, пак ще поспорим. Няма да се хабя предварително, че доста неща ми идват наум. 🙂

  3. Не само трябва да се признава компютърната игра за игра, ами трябва да и се отдаде особено внимание. Разбира се, всичко трябва да бъде в определени граници. Днешния свят е такъв, че или детето ти е на компютъра или е по улиците. А улиците са страшни … Разбира се, не трябва да се прекалява, защото ще загуби реална представа за света около него. Истината е, че интелигентните деца са пред компютрите, а гаменчетата по улиците. Със сигурност искате вашето дете да е сред интелигентните деца и да има интелигентни приятели. Но всяко прекалено нещо е вредно, затова го насърчавайте от време на време в дейности извън виртуалното пространство.

Коментарите са изключени.