Нямам нерви да правя пиар. Някакви идеи от вас?

През юли и ноември миналата година писах за българската иницатива за превеждане на видео-уроците на Khan Academy. Не мисля, че с това успях да помогна да намерим нови доброволци.

Не знам защо е толкова трудно. Предполагам, че ако преводът се заплаща, ще имаме доста кандидати, но проблемът е, че няма с какво да им платим.

Не знам дали е добра идея да се кандидатства за финансиране пред някоя фондация, при положение, че на другите езици превеждат доброволци.

Дали е добра идея да се обърнем към българския бизнес?

Или все пак имате идея как да намерим доброволци?

Какво е Академията ли? Напълно безплатни видео-уроци по всякакви предмети. Тук Иван е описал как може да се използва Академията – от ученици, учители и родители.

Реклами

6 thoughts on “Нямам нерви да правя пиар. Някакви идеи от вас?

  1. Всъщност проблемът не е точно в намирането на доброволци, защото „официално“ разполагаме с около 60 доброволеца. Проблемът е по-скоро на ефективност на организацията на работа, защото в противен случай 60 доброволеца, които извършват една единица работа на седмица(един превод например) биха били напълно достатъчни.

    Май съм пропуснал да ти спомена за този сайт http://timeheroes.org/ , на който можеш да предложиш кауза или да потърсиш такава. Само там съм се свързал с 45 доброволеца.

    Това, което аз лично се колебая, е дали е добра идея блогът да стане „по-блогващ“ и да взема отношение по тенденциите в образованието, да публикуваме текстове, които да предизвикват дискусии и по този начин да се разпространи инициативата. Бих искал да прочета мнението на читателите по този въпрос. 🙂

  2. Кандидатствайте за финансиране. Говорете с хората, които превеждат безплатно сериали и филми в Замунда, те вече са екип – измислете нещо, с което да ги ангажирате – не знам какво би ги мотивирало.
    Със сигурност ако сте активни по посока на проектите ще намерите пари, знам го от опит.

  3. Към Анонимен: Можете ли да се свържете с мен на khanacademy.bg@gmail.com? Вашият опит може да се окаже в голяма помощ на нашата инициатива. 🙂 Нямам намерение да Ви ангажирам с друго освен с един обикновен разговор.

Коментарите са изключени.