След Катуница и Бургас, юнаци и в наше село

След палежите и вандалщината в Катуница, побоищата и маршовете на омразата в Бургас, и у нас „патриотите“ спретнаха митинг-шествие. На площада в Хасково се събраха около стотина души, предимно младежи, но също и пенсионери, както и майки с деца и политици. Разпознах Недялко Вапцаров (бивш кандидат-кмет от Атака на предишните избори) и Георги Димитров (бивш депутат от Атака), сега активни политици в друга партия за местните избори. Имаше журналисти и полицаи, както си му е редът.

Хубаво е, че бяха толкова малко, но и много по-малко хора са достатъчни, за да подпалят множество черги. Не знам как са се организирали, но си имаха и Райни Княгини с национални знамена. Бяха хаотични, пяха фалшиво химна, скандираха „Българи-Юнаци“ и „Българийо, събуди се!“, един пенсионер държа реч, която не можеше да се чуе добре. Написаните искания бяха за възмездие за убийците на Ангел. Предполагам, че е въпрос на време и известно медийно облъчване, за да се сдобием и с по-организирана и агресивна „патриотична“ общност.

Минути след като шествието беше се отправило към паметника на Богородица и камбанарията, по улицата мина един мизено облечен служител на фирмата, която чисти улиците, с униформено яке и найлонова торбичка. Не го предупредих да изчезва по-бързо от центъра на града … така или иначе утре пак ще трябва да излезе на улицата, за да си вади хляба – също като онази бременна проститутка от Бургас, която вчера е била пребита пред Областната управа в Бургас, където втора вечер разгневени маскирани мъже бият цигани.

Що се отнася до Бургас, пак попадам на лицето Георги Дракалиев, лидер на ВМРО Бургас, който преди време вдъхнови нападението срещу Свидетелите на Йехова, а после се опита да замете следите.

Това е от мен – има ме на снимката, ама държа да подчертая, че не съм от тях.

Advertisements