В другите очи

Моят вечен фаворит, скромният, интровертен, креативен неконформист Ники Шидеров подреди първата си изложба, след като видя лятото през очите на другите.  Ето как се случи това:

Ники отиде при уредничката на градската галерия в Димитровград и си предложи услугите като доброволец. Това му даде достъп до хранилището, а работата в хранилището му даде идеята да направи тематична изложба от налични картини от фонда на галерията.

Като истински герой той прие предизвикателството, което му отправи уредничката – да организира събитие, на което да представи изложбата. Предполагам, че куражът му  достигна нужното ниво, понеже беше успял да привлече още един доброволец.

След като стана ясно, че Ники може да прави хубави плакати за изложби, ми хрумна, че може да е добра идея изложбите да продължават по-кратък период – примерно две седмици, а при смяната им да се организират хубави представяния. Така хората ще придобият навика да общуват с изкуството по-честичко. Могат да се измислят и проекти за работа с деца и ученици, понеже, както съм казвала и друг път, хубаво е общуването с изкуството да започне още в детството.

Advertisements

One thought on “В другите очи

Коментари са забранени.