Костенурката получи писмо от Хюсеин Хафъзов

Получих доста пространно лично Фейсбук писмо от Хюсеин Хафъзов, в което той ми праща телефонния си номер и предложение да разговаряме (дори и на живо, когато имам път към София). Благодаря за отделеното време, споделеното и доверието, Засега смятам да не се възползвам от тази покана, защото Г-н Хафъзов е твърде ангажиран човек, а и предпочитам писмен отговор, който да мога да публикувам в блога, с възможност да докажа на читателите, че този отговор е дошъл именно от Главно Мюфтийство. Ще бъда търпелива в рамките на определения брой дни, в които институциите в тази страна следва да отговарят на запитвания на граждани. И все пак, в това време твърденията на Хафъзов и Мюфтийството остават – всеки може да ги чуе и прочете, а това създава определени представи и настроения – у нас и по целия свят. Ако аз бях на тяхно място, щях да побързам с отговора.

В това време оставам в размисъл има ли връзка между Главно Мюфтийство и ДПС. Мисля за Доган, който уж има огромна власт и го е грижа за турците и мюсюлманите, а излиза, че докато е управлявал страната, не е направил нищичко за да съдейства да бъдат разгледани жалбите и разследвани случаите на оскверняване на джамии, палежи, насилие и пр.

Припомням как се стигна до тези размисли:

Гражданска война у нас?

Костенурката пише писмо на Мюфтийството

Припомням и факта, че съм от онези хора, на които не пречат нито езани, нито камбани и смятат, че всеки има право на религиозна вяра, на живот и смърт според нея, както и на неприкриване на вероизповеданието или по-простичко казано на публичност.

Advertisements

5 thoughts on “Костенурката получи писмо от Хюсеин Хафъзов

  1. Колкото и да не си падам по Доган, не мога да отрека, че много български граждани гласуват за него и това му придава легитимност като техен представител. А за Хафъзов (или за „нашия“ Максим) кой е гласувал? Затова смятам, че двете категории лица са несравними.

  2. Че кой сравнява двете категории лица? Пък и то не е задължително да си на изборна длъжност, за да се обявиш в защита на нечии права. То и за мен никой не е гласувал 🙂

  3. Телефонен номер! Че това си е свалка.
    А казват, че религиозните хора не са палави.

  4. Юсеин Хафъзов вече е под лупа. Никой не може да застрашава националната сигурност.

Коментари са забранени.