Продължавам да рисувам

Продължавам да ходя на уроци по рисуване, но не това е интересното в този текст. От един месец имам забележителна съученичка. Тя е пенсионерка и има цяла торба със здравословни проблеми. Това, обаче, не й пречи да е един от най-уверените животоутвърждаващи хора които познавам.

Докато е била по-млада не е имала възможност да рисува, но винаги е искала да се научи не само да рисува, но и да разбира изкуството. Засега тя си дава една година, в която да се учи да рисува и да открие дали има някакви шансове да се научи. Първите й няколко рисунки доста я измъчиха и резултатите не са достойни за публикуване, но вчера, когато се върна от почивка в санаториум ни изненада със серия артистични рисунки, които ми се щеше да бях нарисувала аз. Докато нейната съседка по стая спяла всеки следобед, тя рисувала, както й била заръчала учителката ни.

Рисуването, обаче, не е единственото нещо, от което се интересува и с което се занимава – духовни въпроси, музика (сега се учи да пее – в читалищен и църковен хор) и т.н.

Тя е един от най-оптимистичните хора, които познавам. Едно от заниманията й е да не се оставя да бъде мамена и подтиската от институции и постига забележителни успехи.

Какво рисувах вчера? Освен „задължителната“ рисунка за часа, нарисувах и нея – с очила и престилка, устремно наведена към статива. Това е първият ми сполучлив акварел тази година 🙂 Не мога да го покажа, понеже й го подарих 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Продължавам да рисувам

  1. много хубаво! старостта не трябва да е грозна и страшна картинка, както стереотипно се приема – може и да е оптимистична и изпълнена с надежда.

Коментари са забранени.