Лукова глава – това звучи гордо

Забелязах наличието на неонацизъм (необезпокояван и в много случаи под формата на организирани, а дори и военизирани групи) в България преди 10 години.  Някои мои познати вероятно си спомнят, че неведнъж съм изразявала притеснението си от този факт. Повечето ми познати, обаче, спокойно ми отговарят, че това е нормално явление, което се среща и в други, къде-къде по-цивилизовани страни, че е нещо изолирано, което няма шанс да се разрасне, така че, едва ли не, то никому не пречи. Междувременно, нацитата, организирано или не, пребиват, а неотдавна дори убиха младеж в Борисовата градина … понеже приличал на гей. Ако гледате това видео, ще видите страници от „Наръчник на палача” – документ, който ни най-малко не ме изненадва, предвид огромното количество фашистки клипчета онлайн, както и разговори във форуми между ученици, които обсъждат начини за физическо изтребление на малцинствата, така както се обсъждат методи за унищожение на хлебарки в БГ-Мама, примерно.

Управляващите също не се впечатляват от нацистките активности, дори разрешават техни шествия и им осигуряват охрана, както е видно от проведения тези дни Луков марш, въпреки, че им беше обърнато внимание, че по този начин подкрепят действия, които са в разрез с актуалните закони.

Преди време писах, че забраната на прояви на омраза едва ли ще доведе от отмирането им, но ми се струва, че все пак е редно управлението на страната да заеме позиция и да спазва законите, а ако законите не са добри, то тогава да ги промени. Нека управляващите кажат открито дали законът, който забранява подбуждане на омраза и пр. е калпав.

Продължавам да смятам, че за да се справим с каквото и да е отрицателно явление, не е ефикасно просто да се обявим против него. Важно е да го изследваме, да го разберем и тогава да решим какво е добре да се прави. Вече не помня къде бях чела (май в книга на Майкъл Гладуел) историята на един журналист, който нанася решителен удар на Ку-Клукс-Клан, след като успешно се внедрява в организацията. В страната ни съществуват и мозъчни тръстове, на които работата е да изследват обществото и да предлагат стратегии. Има и организация, с немалък бюджет, на която работата й е да изучава опасните групи и индивиди и да помага за обезвреждането им. Тази организация се казва ДАНС – Държавна агенция за национална сигурност.

Та, преди да мразим мразещите и да се чудим как да ги заличим, нека ги опознаем. Да, в това време те може да натворят доста бели, ама като сме я докарали дотам …

Реклами

29 thoughts on “Лукова глава – това звучи гордо

 1. В свят на евреи цигани турци масони и педераси, единствената нетолерантност е към НОРМАЛНИЯТ БЪЛГАРИН!

  Българино, събуди се!

 2. За съжаление подобни пишман-националисти стават все повече и, още по-жалко, все по-зле информирани и все по-нискоинтелигентни.

 3. Спокоино, като измрем вкупово българите заместени от разнородната паплач, тогава ще си отдъхнете еничари.

 4. За циганите, турци и педераси мога да разбера защо някой би ги мразил. Но защо, за бога, някой би мразил масоните и евреите? Защо не велосипедистите или, примерно, рицарите темплиери?

  А на Танграта искам да обърна внимание, че е много вероятно над половината му родословие да идва от славяните, които май са приравнени с циганите?

 5. Всъщност тъй като съм завършил история, мога да ви „успокоя“ че славянска вероятност във моята кръв няма.

  Що се отнася до евреите и масоните, е очевидно че имате още много да четете.

 6. Така е, но аз затова и питам. Щом сте завършил история, предполагам ще можете да се обосновете, опирайки се на исторически факти.

  Аз като непрофесионалист си мисля, че опирайки се примерно на Библията, всички ние произхождаме от Евреите, тъй като Еврейския бог е създал хората и също така е част от светата троица, на която вярващите християни се кланят. Изхождайки от историята, не мога да се сетя за някоя война, която да са предизвикали Евреите (изключваме най-новата история след създаването на държавата Израел), или пък да са унищожили нечия култура. Не се сещам и как са попречили точно на нас, Българите.

  По въпроса за кръвта, не съм сигурен как завършването на История ви помага да знаете, каква точно кръв сте наследил. Само ДНК анализ би ви дал отговорите, но изхождайки от фактите, че България е географски кръстопът и е била 500 години под турско владичество, най-вероятно резултатът няма да ви хареса… Или пък не сте роден в България?

 7. Всъщност това е забавно, защото въпреки моите тангристки религиозни виждания, съм чел юдео-християнската библия:

  Втора Книга Царства Гл.12:31

  29. Давид събра целият народ, потегли към град Рава, воюва против него и го превзе

  30. Давид взе венеца на царя им от главата му – а в него имаше талант злато и скъпоценен камък – и го възложи Давид на своята глава, и изнесе из града много голяма плячка.

  31. А народа, който бе в него, изведе и прекара през триони, през железни дикани, през железни брадви И ГО ХВЪРЛИ В ПЕЩИ ЗА ПЕЧЕНЕ НА ТУХЛИ. Тъй постъпи той с всички амонитски градове. След това Давид се върна с целия народ в Иерусалим

  Всичко се връща май, а 😉

 8. правил съм си ДНК анализ през лаборатория FamilyTreeDNА, и резултата напълно задоволява историческите изводи на науката.

 9. Поздравления за проверката! Прави ми впечатление, че не споделяте резултата (разбираемо, това е нещо лично). Възможно ли е съвсем общо да ме ориентирате – тестът показа че… нямате славянска кръв? Произходът ви не е от Азия/Африка? Но това не е толкова важно.

  Важното е – и с него започнах – защо, за Бога, да мразим Масоните и Евреите? Не сте написали 1 ред по тази тема…

  А примера с библията не разбрах, признавам си. Това е приказка за величието на най-известният Еврейски герой, нещо като Крали Марко… При това става въпрос за Амонитски градове, намиращи се на територията на днешна Йордания (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Amarnamap.png) – не съм чул досега теория, която да сочи това място за произход на пра-българите.

  Аз ви дадох пример със сътворението на света от религиозна гледна точка, според който Евреите са предците на всички хора – но ако вие сте последовател на Тангра, нормално е да не се съгласите. Може ли да ми кажете, обаче, какво твърди вашата религия за произхода на света и как тя е моделирала светогледът ви спрямо Евреите/Масоните?

  И кога и как те са ни навредили с нещо в нашата история?

  Благодаря за което.

 10. Всички българи идват от азия с прабългарите, включително и аз. Хаплогрупата и миграцията към която спадам аз е честосрещана в Таджикистан(Насищане над 70%), Иран(30%), и други народи. Хаплогрупите не определят стрикно етносите, те носят информация за начина на живот на предците довел до дадена миграция.

  Примера с библията е относно това че евреите не били почвали воини… Няма общо с прабългарите

 11. „Всички българи идват от азия с прабългарите, включително и аз. “

  не те знам ти от къде си дошъл, ама аз идвам от Плевен, не от Азия…

 12. Четейки коментарите, за пореден път се убеждавам, че за да вървим добре напред, трябва да се спре изучаването на история. На някои хора не им влияе добре, както е видно. Пич, яхвай коня и препускай към родната Азия. Остави ни нас да се мъчим с гадната турска, гейска, еврейска и всякаква друга ска-напаст и се спасявай.

 13. Не съм съгласна с теб. Разбира се, че полицията трябва да охранява публичните прояви, независимо кой ги провежда и дали го харесваме. Нима трябва да се оставят хората да се събират неконтролирано по площадите и да си решават разногласията с твърди предмети?
  Проследих линка ти към блога на „Хора срещу расизма“ (съветвам те да го направиш така, че да сочи към конкретния пост). Като дъщеря на легионер съм отвратена от злобата на авторите към легионерите и към самия генерал Луков – жертва на комунисти-терористи. Така няма да ме спечелят за каузата си, а ако по случайност реша да направя нещо за същата кауза, ще си търся друга компания.
  Колкото до антисемитизма – и на мен не ми харесваха антисемитските митинги на приятелите на Хизбула през 2006-та, но какво да правим? Това е то демокрацията.

 14. Това е полицията охранява е пряко следствие от това, че шествието е разрешено. Нищо повече. Иначе нека си охранява – добре е да няма изстъпления.

  Поправих линка. Не знам, обаче, дали сочи към текста, който ти имаш предвид, ако не, дай ми линк.

  Дали Луков е жертва на терористи и дали терористите са комунисти някак измества въпроса.

  Би било интересно да напишеш нещо за легионерите и дали имат връзка с фашизма или не.

 15. Хм, за да е вярно това, което казваш, контролната група трябва да е била доста любопитно. Особено, че за „чист етнически българин“ кръвната ти проба трябва да е била сравнявана с тази на някой съвременник на Хан Крум, нещо, което ми се струва малко вероятно.

 16. Прародителите ми по линия на майка ми и техни приятели са пострадали от безсмислените жестокости на комунистите, а роднините по линия на втория ми баща и техните приятели са пострадали и са се борили срещу безсмислената жестокост на фашистите.

  Фашисти срещу комунисти – кого да подкрепя? Това е все едно да избера дали искам да ме изгорят или да ме набучат на кол – еднакво мъртъв съм. Фашагите ми се струват глупави маймуни в сравнение с анархо-комунягите, но последните пък страдат от абсурдни, утопични илюзии, така че кой е по-опасен е спорно.

  Все пак ми се струва, че в БГ има повече почва за фашизъм, мисленето на обикновения изпростял комплексиран човек клони към фашизма. А анархо-комунистите изнесоха протеста за човешки права пред Бусманци, нещо, за което трябва да сме им много благодарни (дотогава, докато не се появи шанс благодарността ни да се удави в кръв и мизерия). В момента те са съпротивителна сила, която е добре, че съществува.

 17. Аз пък не мисля, че не е нужно да правим избор между фашизъм и комунизъм. Не мисля, че противоположното на фашизъм е комунизъм, както се опитват да внушават някои комунисти. Не мисля и че е обратното. Аз съм ОК с комунизма ако се практикува в общност, в която всички искат да живеят в комунизъм без да задължават когото и да било да живее според техния избор, така че комунизмът в комуна е ок, но като „диктатура на пролетариата“ в цяла държава не е ок. Но темата беше за фашизЪма 🙂

 18. И какви точно „действия, които са в разрез с актуалните закони“ съзира авторката на това писание?

  Ако човек си направи труда да се поинтересува от това, за което пише (а не просто да изразява емоциите си), ще узнае, че въпросният „Луков Марш“ е организиран по начин, съвсем различен от начина на провеждане на повечето други публични прояви в България от 1989 г. насам.
  Организаторите на марша са написали и публикували специални
  „Правила за провеждане на шествието“
  http://logr.org/lukov/?p=326
  В тези правила изрично е записано :

  Носенето на транспаранти, знамена, обозначителни знаци на организации и неформални групи, може да стане само с изключителното разрешение на организаторите на Луковмарш и за тази цел, който иска да носи такова нещо, трябва предварително да се свържа с нас.

  Изрично е записано също:

  – Забранено е носенето на знамена, транспаранти, дрехи, значки и други, върху които има надписи или знаци забранени от българските закони.

  и дори:

  – Забранено е носенето на транспаранти, знамена, обозначителни знаци на организации и приятелски кръгове, които нямат нищо общо с организирането на траурното шествие, но биха се опитали да го инструментализират за своите цели или по-късно да използват кадри от него за своята собствена пропаганда

  В края на правилата изричо е уточнено, че:

  Всеки, който нарушава горепосочените правила и не се съобразява с тях, ще бъде отстраняван от шествието без допълнителни обяснения.

  Самото наличие на такива написани и публикувани „Правила за провеждане на шествието“ е нещо уникално за публичните прояви, провеждани в България. Щеше ми се и всички останали организатори на шествия, митинги и други масови прояви да имаха и да спазваха такива правила – но досега не съм попадал на такива случаи.

 19. Наистина смятам да напиша нещичко за Луков и легионерите (когато успея, разбира се). Вече взех от баща си източник, представящ легионерската гледна точка, а един приятел комунист обеща да ме снабди с книгата на Митка Гръбчева „В името на народа“.
  Съгласна съм с теб, че групите, подозирани в неонацизъм, следва да се опознаят и следят.

 20. Следете, докато циганите ви изнасилват майките на село, вие се борете с „фашизъма“, както тодор живков се е борил.

  Срам и позор!

 21. Тъй вярно! Нацистките униформи не са забранени от българските закони. Което не ги прави по-малко нацистки.

  Освен това написаното в луковия сайт и реализацията на шествието не са едно и също нещо.

 22. Pingback: Програмата на легионерите « Моето ъгълче

 23. По какво си личи, че статийката е от жена? По агресивната глупост, съчетана с наивизъм, която лъха от всяка буква. А също и от заеманата позиция – тя никога, ама никога не е различна от модерната в момента. В миналото жените са се ограничавали с модните дрешки, а сега се занимават и с „набиване на акъл“. Разбира се, никога няма да ги видите сред хора, тормозени от мутри, цигани или всякакви други престъпници. Няма и да се заинтересуват истински за умиращите от глад или болести, защото нямат пари за лекарства/рушвети на лекарите. Колко животи са съсипани и се съсипват всекидневно, но ние трябва да забраним омразата. Колко ми напомня на едно недотам отминало време!
  Гнусно, другари, гнусно!

 24. Ама освен неграмотно и тъпо, даже гугъл не знае да отвори, да си провери твърденията… или поне да погледне блога на човека, който троли. Ц, ц.

  Малко факти.
  Ако говорим за доброволци – жените съставят в пъти по-голям процент от мъжете доброволци. Както по отношение на всекидневна работа, така и при всякакви аварии, катастрофи и подобни.
  Основните дарения на пари, дрехи, храна отново са от жени.
  Чисто статистически, жените извършват много повече неплатен, общественополезно ориентиран труд от мъжете.

  Обичам тъпите женомразци. Втората част на определението е своеобразен бадж за награда ‘Дарвин’. 🙂

 25. Pingback: Волен Сидеров прави коджа патаклама « Моето ъгълче

 26. Pingback: Внимателно с фашизма, легионерите, приятелите и авторитетите | полетът на костенурката

Коментарите са изключени.