Нова възможност за инициативни млади хора

Времето си тече и не успявам да пиша по една важна тема – за това как не всички, които завършват престижни университети в чужбина са завинаги изгубени за България. Някои връщат тук много повече отколкото можете да си представите. Не, не само в пари, а и в отделено лично време и мозъчна дейност. Затова ще копи-пейстна писмото, което ме помолиха да разпространя, а моите размисли – по-нататък, а вие препращайте на приятели, които биха се интересували от такава възможност:

Заедно в час (Teach For Bulgaria) е нова организация, която ще работи дългосрочно за осигуряване на достъп на всяко дете в България до качествено образование. Заедно в час е пaртньор в международната мрежа Teach For All, която работи по същия модел в повече от 15 държави по света, сред които Teach For America (САЩ), Teach First (Великобритания), и Teach First Deutschland (Германия).

Заедно в час дава изключителна възможност на най‐мотивираните и способни млади хора да дадат своя принос за подобряване на достъпа до качествено образование в България, кaто същевременно развият лидерските си умения и професионалните си качества. Заедно в час подбира специалисти със завършено висше образование от разнообразни сфери и ги подготвя да бъдат успешни мотивиращи учители. Осигурява им се работно място за две години в български училища, чиито ученици имат най‐голяма нужда от подкрепа при развитието на потенциала си.

Учителите на Заедно в час пoлучават пълна подкрепа по време на двегодишната програма, за да се развият като ефективни преподаватели и успешни професионалисти,  с помощта на нашите бизнес и академични партньори. Заедно в час има сформирани партньорства с магистърски програми във водещи университети като Harvard, Stanford, Princeton и Columbia, както и с най‐пeрспективните работодатели в България, сред които Coca‐Cola HBC, Motorolla, Unicredit Bulbank, AstraZeneca и други. В чужбина компании като McKinsey & Co., Deloitte, Citigroup, Goldman Sachs са ключови поддръжници на организациите‐партньори в мрежата Teach For All.

 

Предложението да станат учители на Заедно в час е отворено за всички активни, амбициозни и позитивни млади хора, които имат диплома за висше образование, придобита преди септември 2011 г., и които искат да постигнат значима обществена промяна, кaто дoпринесат за подобряването на образователната система в България и се отличат с ценен лидерски опит.

За да кандидатствате за учител на Заедно в час, не се изискват педагогическа специалност или опит. Като част от програмата се осигуряват безплатно обучение за учителска правоспособност и тренинг по модела „Преподавай като лидер”.

За повече информация и за да кандидатствате, моля посетете : www.zaednovchas.bg

Първият краен срок за подаване на кандидатури е 15 януари 2011!

P.S. Радвам се, че преди да започна да разпространявам тази новина, двама мои приятели вече са решили да к андидатстват. Стискам им палци и завиждам на бъдещите им ученици 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Нова възможност за инициативни млади хора

  1. Интересен проект.Интересно ми е какво мислят младите за него /като знаем колко е привлекателна учителската професия за тях/.

Коментари са забранени.