10 септември

Ако татко не беше починал малко след като се роди Пипи, днес щеше да навърши 75 години.

Татко се е родил в същата година, в която се е родило е бебето на анимационната героиня Betty Boop. Открих това ден преди да разбера, че е болен от рак и ще си отиде всеки момент. Мислих си за това на колко различни места, от колко различни майки са родени.

Един ден по-късно започнах да мисля за много други неща. После приех, че много от тези въпроси ще останат без отговор, както винаги съм предполагала. И си казах, че може би и няма смисъл да знам. Защото знам най-важното. Въпреки, че за всичките 39 години съм имала много малко време да говоря с него. За това нещо, обаче, не са нужни думи. Но пък е нужно да осъзнаеш, че не са нужни думи.

Оттогава насам от време на време получавам по някой отговор. Ей така, като подарък.

Благодарна съм, че Стоян прекара доста години близо до татко. Мечтаех си за десетина години и за Пипи, но се радвам, че поне успяха да се видят няколко пъти. Ще го водя понякога в градската градина до онези хубави големи дървета, за които си мисля разни неща.

Друг път пак ще пиша за татко  🙂

Advertisements

5 thoughts on “10 септември

  1. Съжалявам, Лид. Но ти си най-прекрасна на света, и татко ти със сигурност има пръст в това! Светла му памет… и го казвам не като клише…

  2. Още ме наобикалят едни такива въпроси, вероятно братовчеди на твоите. А баща ми почина преди 8 години и когато разбрах, че е болен дълго време изобщо не знаех какво да му кажа и откъде да започна. И ми е все още криво, че някой ден, като имам деца, те няма да го познават. Щеше да е прекрасен дядо.

  3. Pingback: 10 септември

Коментари са забранени.