update

Май няма да стане както го мислех … иначе досега да бях публикувала няколко текста за последните две седмици. Но не остава време. Затова ще пусна един бърз ъпдейт, за да знаете какво се случи, какво се случва и какво предстои … поне какво предстои да се появи в блога.

Преди две седмици (на 7 юни) се роди нашето бебе Петър. За любителите на статистиката: тегло 3 250 гр, 50 см, час на раждане 19.45. Всичко мина ОК в рамките на възможното при дадените условия 🙂 Предстои да направя честен опит  да споделя опит с бъдещите майки 🙂 Очаквайте специален текст по темата. Засега е на естествено хранене, с никакъв режим. Май отново клоня по-скоро към свободното „възпитание“ 😀 Вече излизахме на разходка три пъти с количката 🙂 Бива да кача и някоя и друга снимка, за да сте убедени, че е хубавец. Бих го направила още сега ако не ме мързеше и не трябваше да местя бебето, което ми спи в скута. Предполагам, че там, на стола край компютъра се чувства най-добре, понеже е прекарало целия си вътреутробен живот на това място.

Прочетох една книга с есета на стария либертарианец Бастия, една на Питър Мейл за френската кухня, както и една на Ерик-Еманюел Шмит за бежанците, сборник с разкази на Сепулведа и малко от „Социалното животно“ на Арънсън. В момента чета една книга за отглеждане на бебета, както и „Алексис Зорбас“. Искам да пиша за всичките, но няма да обещавам, защото досега никога не ми е оставало достатъчно време да пиша за всички книги, които чета.

Звукът на телефона ми е изключен и не успявам да отговарям на всички обаждания. Надявам се да не се притеснявате за нас или да се чувствате пренебрегнати.

Надявам се по-скоро да възстановя напълно онлайн присъствието си. Що се отнася до другото възстановяване, за което хората говорят след нечие раждане … ОК съм си. Чувствам се добре, а освен това нямам повече килограми за сваляне отколкото имах преди да забременея 🙂

Всички останали у нас също са живи, здрави и доволни от живота.

Реклами

22 thoughts on “update

 1. Скоро ще влезеш в ритъм, Лид 🙂 Въпреки че лично аз открих, че дори да имам време, не всеки път имам желание за блог-присъствие така, както по-рано. Но всичко с времето си.

 2. Страхотна новина, честит Ви син.
  Да ви обича и вдъхновява за красотии.
  Опитай в паузите Politics of happiness или защо икономиката е ок, ако хората в страната са ок..повече от ок. Щастливи.

 3. Браво и честито! На всички ви – здраве и късмет! Звучиш бодро, значи нещата са ОК. Усмивки!

 4. хей, честито 🙂
  аз помнех 15 като дата и чаках да мине 15ти и тамън да попитам … 🙂

  Много да ти радва 🙂
  а другите двама мъже – много да слушат и да помагат 🙂
  целувки от мен на четирима ви 🙂

 5. Да внимаваш с „Ходи, ходи Баба Меца“ … че ще пострада свободното възпитание .

 6. Чакам с нетърпение разказа за естественото раждане.
  Килограмите не ги кахъри, те имат значение само за органи

 7. Честита радост!

  Споделяй специално за детските и бебешки книги, труден е изборът и ще е полезно 🙂

 8. Честито Лид!
  Желая ви мноого здраве, късмет и най-приказното детство!

 9. Първо: Честито на майката и бебето! Да си се радват взаимно и да им е много интересно заедно!

  Второ: Що зе малоумие е да се свалят ок. 12 килограма (от 18, щото 5-6 заминават още при раждането обикновено) за 3 месеца с ограничителен хранителен режим след раждане, при това с тъпкане с добавки? Доста по-полезно и за майката и за бебето би било тя да вземе да го покърми, а не да си прави плочки в този период.

  Не, че от фирнес инструктори и маниаци може да се очаква разумно и здравословно решение – там се гони краткосрочна форма, не дългосрочна полза. Въпорос на приоритети и култура е, все пак:)

  А и като гледам как солариумно се почерня специалистът по зоология на безгръбначните Белчев, не съм сигурна, че бих си поверила гръбнака на лицензираните му диетологични умения. (Специализацията по диетология на един лекар му отнема доста години и то след като обстойно се е запознал и с други аспекти на човешката анатомия и здраве. Лизенцирането от организации, свързани с производители на добавки е нещо съвсем друго).

  Сто пъти за предпочитане са онези поклонници на идеалната телесна форма и здраве, дето се вграждат в основите на пирамиди от сорта на Аквасорс – там поне само ще плащат без да си навреждат.

 10. Много честито! Дори съм пропуснала, че си бременна (от толкова кърмещи и пътеписи в Блогосферата загубих проследимост коя пътуваше, и коя щеше да ражда:). Ениуей, да сте живи и здрави и много, много щастливи да се опознавате и пораствате заедно:)

 11. Барабар Перър с мъжете !
  В поздравителния списък на Лид и Георги
  и моите най-искрени пожелания за здраво и щастливо бебе.
  В семейния отбор резултатът стана 3:1 в полза на Лид.
  Колко мъжки сърца се побират под крилото на една костенурка ?

Коментарите са изключени.