Посредствена провинциална кухня

Напоследък хората публикуват в блогове все повече интересни рецепти с екзотични съставки, придружени с красиви снимки. Разглеждам ги с удоволствие, но доста повърхностно; възхищавам се на кулинарните блогове, но засега съм готвила само по една-единствена рецепта – за свинска пържола. Живея в град, в който се намират малко видове продукти, повечето доста традиционни. Обичам да готвя лесно, за да не объркам нещо.

Тъй като от известно време пия витамини, от които ми се гади ако не ям, започнах да закусвам. Ето една от любимите ми закуски:

Филийки хляб – препичам от двете страни на парти грил. В  момента любимият ми хляб е Житана – нарязани филийки с фибри на фирма Нилана.

Песто – по-скоро заготовка за сос Песто, която приготвям през лятото като накълцвам на ситно босилек, натъпквам хубаво в бурканче с олио и замразявам – разстилам върху филийките. Готов сос може да се купи и в нашия град.

Сирене – натрошавам саламурено сирене върху пестото. Предпочитам да е добре узряло – напоследък такива са Родопея, На баба, Бор-чвор, Лакрима.

Домати – белени от буркан – върху сиренето.

Пармезан на прах / кашкавал на тънък лист.

Черен пипер.

Запичам пак в парти грила.

Мързи ме да снимам, ама изглежда добре. Пробвайте сами и ще видите.

3 thoughts on “Посредствена провинциална кухня

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s