Поредната измама? За лечението на рака със Ставринол / Stavrinol

Вчера съобщих в блога за лекарството Ставринол, за което става въпрос в интервюто на Нова Телевизия със Ставри Ставрев.  Това съобщение привлече доста посетители. Агрегатор на новини за Бойко Борисов и Герб веднага е линкнал към мен http://www.boiko-borisov.com/  😀

Някои са болни, които веднага поискаха да станат доброволци; някои са се свързали с Професор Ставрев за да се осведомят как могат да си набавят лекарството от Русия. Никой от тези посетители не изрази съмнения относно качеството на лекарствата или мотивите на професора.

От другата страна са тези, които смятат, че това е поредната измама – съвсем откровена и целяща да извлече печалба от отчаянието на болните или пък просто резултат от невежеството на „феодалните старци“ от БАН. Те също не се аргументираха по-сериозно отколкото представителите на предната група.

Не мисля, че трябва да заемаме крайна позиция. От една страна набързо да отричаме нещо, за което не сме намерили достатъчно информация, която не сме я осмислили – не само с помощта на собственото си критично мислене, но и с помощта на хора, които може би знаят повече от нас и т.н. От друга страна, не ми се струва разумно да вярваме на всяко рекламирано по телевизията или в Интернет чудо, макар че точно такива чудеса биха могли да помогнат на някои хора благодарение на плацебо-ефекта.

Ако искаме да се доближим до истината за Ставринол и хората, обвързани със създаването му и пласирането му, трябва да потърсим информация за самия Ставринол – не само това, което казват за него в сайта, посветен на лекарството, но и за това как е изпитан в Русия, да потърсим отзиви от хора, които са употребили лекарството. Би било хубаво и да знаем, които са хората, които стоят зад създаването и разпространението му.

Аз тръгнах по следите на нанодиамантите и как те са свързани с името на Ставрев. Открих публикации на Ставрев и колегите му в разни научни списания, за които neuromantic каза, че не е чувал. Внимавах много сайтовете да не завършват на .ru 😉

После поразрових за Ставринола и никак не пренебрегнах сайтовете, завършващи на .ru, понеже оттам се очакват отзиви на болни, а също и публикации в руски медии, на които може и да може да решим да се доверим 🙂 Оттам научавам, че изпитанията са започнали през 2009 (това изглежда да го казват самите производители), че хората не намират достатъчно информация.

Хайде сега, вместо да се правим на велики, да се поразровим из информация, която би била полезна и да изложим ясни аргументи. Би било хубаво тези, които ги излагат да уточняват източниците си, доколко те самите имат научната основа да правят изводи и пр. Не казвам, че останалите трябва да останат извън дискусията, разбира се, но нека се опитаме да бъдем разумни и полезни.

Би било хубаво някой, който  може да застане с истинското си име или поне вече утвърдена Интернет идентичност 😉 да внесе повече яснота по въпроса. Друг е въпросът как да се установи идентичността на коментиращия, но все пак с някои се познаваме и си пишем по мейла, така че очаквам писма там и обещавам да ги публикувам. Разбира се, може да има и анонимни, и фалшификатори, но нека всеки се опита да се обоснове, пък всеки от нас да си прави заключения 🙂

Би било хубаво да си спестим емоциите и квалификациите, да сме по-скоро полезни, отколкото забавни, ама вие си знаете 🙂

Допълнение: благодаря на отговорилите на коментар # 14, които ме насочиха към тази статия в сайта на Фондация Неогенезис. Тя пък насочва към друга статия „Лекари, лечители или търговци на смърт“, която е била публикувана в същия сайт, но за съжаление изглежда, че вече е свалена. Бих искала да я открия.

Реклами

89 thoughts on “Поредната измама? За лечението на рака със Ставринол / Stavrinol

 1. Силно съм скептичен към разни неизвестни учени, открили нови лекарства. Как пък такива главно в Русия се срещат и как пък лекарствата им един път не станаха популярни и как даже една голяма компания не ги купи/се зае с производството им?

  И как все в Русия някакви супер нови и супер гениални медицински практики се изнамират – руски лекари направиха операция в лед, хора удължават, магнитното поле на земята улавят, през телевизора лекуват… Това нещо като големите турнета на големите български естрадни „звезди“ в Русия – винаги само в Русия и никога никъде другаде…

  Истината е проста – в гаражна лаборатория сенилен дядка просто няма как да изобрети ново лекарство.

 2. Е нека не се поддаваме на инстинктите 🙂

  За мен факта, че няма цитирани публикации или дори клинични изследвания на сайта на „лекарството“ ме кара да бъда адски скептичен. Някак си не ми се връзва … твърдим, видиш ли, че „нанодиаманти“ се свързвали с „раковите клетки“, обаче няма публикации, няма статии, няма разяснен по научно механизъм, няма показани клинични клинични тестове …

  ОК, да кажат – нова методология, правим тестове, търсим доброволци – убеден съм че хиляди души ще се пробват! В крайна сметка има доста сериозно болни. Обаче няма такова нещо – твърди се че помага, но не прилагат доказателства.

  Остава само една гола дума, един телефон в Русия и мейл адрес .ru … много, много неубедително.

 3. Така, единственото смислено място за търсене на научна информация във връзка с медицински изследвания е Pubmed: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/

  Ето, какво излиза там при търсене по ключова дума stavrinol:
  Your search for stavrinol retrieved no results.

  Ето и по „nano diamond cancer“:
  No items found.

  И аз гледах предаването в неделя. Не казвам, че са измамници, но трябва да докажат това, което твърдят. И то не пред премиера или пред камерите на Нова ТВ, а пред колегите си учени. Това става с публикации в peer-reviewed списания, които пък влизат в базата на Pubmed. Ерго, докато не се появи нещо смислено там, а се говори само за руски учени и т.н., работата винаги ще мирише на измама.

 4. Ако лекарството лекува, тези които са го измислили и не са положили усилия да го популяризират по АДЕКВАТЕН начин и да спасят хиляди болни навреме – меко казано са за бой.

  Ако лекарството не лекува – не мога да измисля достатъчно наказание за хора които си играят с надеждите на толкова много болни и семействата им.

  И в двата случая Дянковото „феодални старчета“ е точното определение за тях.

 5. kak ne stavat populiarni li,kak li,ami kato se setish,ce nikoi niama da pozvoli farmaceftikata da umre,kato se pusnat na pazara efikasni lekarstva- ei taka i ne e dalec ot akula

  skeptik neskeptik lekarstva otdavna ima-niama koi da im poviarva,shtoto vsicki viarvat na marketingovite izmami i na televiziata osnovno

 6. kak ne stavat populiarni li,kak li,ami kato se setish,ce nikoi niama da pozvoli farmaceftikata da umre,kato se pusnat na pazara efikasni lekarstva- ei taka i ne e dalec ot akula

  skeptik neskeptik lekarstva otdavna ima-niama koi da im poviarva,shtoto vsicki viarvat na marketingovite izmami i na televiziata osnovno

 7. populiarizirane hahaha na horata im zatvariat laboratoriite kato stoi te glei,a nioakoi se nadiavat za polpuliarizirane
  mnogo naivni hora sme znaci
  a zashto nikoi ne puska po televiziata filma za onzi,koito pravi experiment s iadene samo ot Makdonalds v produljenie na edin mesec i nakraia e v kriticno sustoianie,zashto mislite horata niamat takava ideia i produljavat da si hapvat strastno himikal sled himikal?

 8. Аз потърсих информация – няма такава, която да е достоверна и проверима.

  Ще направя съпоставка с друго „велико“ откритие на един български учен, вече покойник – че водата гори. Има написана книга на български, има заснети демонстрации на палене на водата, има свидетелски разкази за автомобили, които се движат с това гориво – но това не ДОКАЗВА истинността на твърдението.

  Трябва да има публикация в научно издание, методология на тестване, теория, предшестваща експериментите и т.н. и т.н. Ако не е проверимо от независим екип, все едно не съществува.

 9. Nevena, разбирам, че писането на латиница и поредната велика конспирация срущи гениалните руски умове е популярно мислене, но защо по дяволите намеси глупостите на Майкъл Мур?

  Присъединявам се към мнението, че е нужно най-малкото разясняване на методологията. Като физик познавам милиони случаи на велики открития, които се оказаха балони, особено руски, те там всеки ден са с нов номер. Разликата е, че във физиката рядко си играем с надеждата на хиляди хора и тия неща минават по-скоро за любопитни и забавни.

 10. В описанието на „лекарството“ пише че нанодиамантите се лепят по раковите клетки заради по-високия им (електрически) потенциал. Не знам с какъв потенциал са раковите клетки, но въглеродни йони не влизат в списъка на клетъчната мембрана, просто няма йонни канали за тях, обикновено участват реактивни елементи като K, Na, Ca, Cl. Не виждам и как с електро(магнитно) поле от миливолти ще привлечеш материал смятан за диелектрик. Просто си размишлявам де, не съм биолог, може и да бъркам. Ама едва ли.

  Друго – невроните си изменят поляризацията/потенциала докато си комуникират и би трябвало да осъмнат облицовани с кристали, също като рака. Тоест дори диамантите да се лепят, няма как прахообразните бижута да се инжектират директно в кръвта поради опасност от красива смърт. Би трябвало да се прилагат локално, а за това ще трябва операция.

 11. Чрез третирането на всички клетки изграждащи едно живо същество с диамантени нано частици- отнесени по кръвен път можеби тези съизмерими с клетките нано частици прилепват само по раково изродените клетки ,които са като огледален образ на нормалните клетки. веероятно по този начин ги идентифицират и по всяка вероятност на химио терапефтичните медикаменти се дава възможност да атакуват предимно тумора и разсейките като не оказват мощното си пагубно въздействие върху нормалните клетки …Според оскъдните данни относно ползата от използването на нано диамантите се надявам моите скромни разсъждения да са във вярна посока.Надявам се на по широк отзвук в здравните среди и най вече на хилядите потърпевши чакащи снадежда всяка новина даваща надежда в овладяването на раковите заболявания.

 12. Всъщност, няма доказателства че не се лепват и на здравите клетки. По скоро не вредят на здравите, но и това не е напълно сигурно. Въпреки, че американци го доказаха в една статия, докато ние се помотавахме. Клетките са третирани с нанодиаманти с големина 5-6 нм., а клетката е около 100 нм, така че не са съизмерими с раковите. А това, че по време на експеримента в някои ракови клетки се задейства механизма за самоубийство (апоптоза) е неуспоримо. А диамантите се лепят по клетките, защото предварително са функционализирани т.е. добавила се е функционална група. Това за потенциала също спомага, но в по малка степен. Но до истинско лекарство има доста дълаг път. Вече за трети път за година и половина се спекулира с тези предварителни резултати по медиите, но това са много предварителни резултати, а не лекарство. Трябват пари и време.

 13. „А това, че по време на експеримента в някои ракови клетки се задейства механизма за самоубийство (апоптоза) е неуспоримо.“ – Кой е този експеримент, къде са публикувани резултатите, как са потвърдени?

  „А диамантите се лепят по клетките, защото предварително са функционализирани т.е. добавила се е функционална група.“ – това е един безмислен набор от думи, който не обяснява нищо, а повдига една купчина нови въпроси.

 14. И сега накрая-на кого е необходима тази поредица от суперновини за намерено лечение срещу рака. Поне според мен,дългогодишната журналистка,обясненията са в 2 посоки:
  тъй наречената скрита реклама и приходите от нея;
  умишлено преувеличение с цел фабрикуване на новина /белег на лош професионализъм/

  В крайна сметка обаче потърпевшите са специалния контингент хора,диагностицирани със злокачествени заболявания. В големия материал”Лекари,лечители или търговци на смърт”,който стоя в сайта цели 7 месеца , подробно разказах в какви неистови мъки умря Бойка Джентиле,жената,върху която проф.Ставрев приложи за пръв път върху човек своите т.н. „нанодиаманти”.Надявам се вече да е привършило следствието по този случай и тази смърт
  Но тук става въпрос и за нещо друго-една национална телевизия вече месеци наред буквално ни затрупва с все нови и нови изнамерени лечения и лечители на рака.Към тях в отчаянието се устремяват хиляди хора- и умират,след финансово съсипване на семействата им.Защото всички фалшиви надежди се заплащат и с много пари.

  А това е крайно недостойна позиция-особено за телевизия,която се кичи с понятието „национална”.

  Елена Банова,председател на фондация „Неогенезис”

 15. Експериментът не е публикуван. Резулататите не са потвърдени. Просто се спекулира с много предварителни резултати. За да се стигне до побликуване трябват още резултати и незнам защо въобще ги обявиха.

 16. Попадал съм на статии за подобни експериментални лекарства в мрежата отдавна. Доколкото си спомням, разликите бяха обаче, че наночастиците се състояха от две части – едната липидна, за да се прикрепва към клетките, другата метална, за да индуцира заряд при подлагане на магнитно поле. Принципът на действие се основаваше на факта, че раковите клетки са по-активни и с по-бърз растеж, така че концентрацията на наночастици в раковите клетки би трябвало да е най-голяма. След това се пуска магнитно поле и раковата клетка се унищожава. Изследвания мисля се провеждаха в някакъв институт в САЩ.Това беше отдавна и може би не си спомням точно. За Ставринол не бях чувал, докато не попаднах тук. От това, което прочитам тук оставам с впечатление, че това е пълна измислица, скъпоструваща, понеже уж съдържа диаманти. Все едно „Апаратът съставя диаграма на всеки орган въз основа на спектралнен анализ на неговото магнитно биополе.“ – пълна глупост, която бях прочел в един сайт за подобни чудодейни лекарства. Потърпевшите и техните роднини единствено мога да ги посъветвам да се образоват бързо – да четат много различни ДОСТОВЕРНИ статии в интернет, и не само, за да са наясно, когато се опитват да ги излъжат. Да потърсят специалисти. За да не се чувстват после като изпразнена касичка със счупени надежди.

 17. Това е преписано от страницата на фондация „Неогенезис“, но не вярвам да е публикувано от самата Елена Банова тук. Предлагам на заинтересованите да посетят сайта на фондацията и да се свържат с нея, понеже тя изглежда има по-пълна представа по тази тематика.

 18. Писах до фондацията Неогенезис с молба да дадат достъп до тяхната статия „Лекари, лечители или търговци на смърт“, за която авторката казва „В големия материал”Лекари,лечители или търговци на смърт”,който стоя в сайта цели 7 месеца , подробно разказах в какви неистови мъки умря Бойка Джентиле,жената,върху която проф.Ставрев приложи за пръв път върху човек своите т.н. „нанодиаманти”.“ Надявам се отново да я качат на сайта, за да мога да дам линк или да позволят да препечатам материала в моя блог.

 19. ема Re: ОТГОВОРНОСТнови [re: нaдeж] Отговор на мнението
  Автор Julian (Нерегистриран)
  Публикувано 18.02.10 20:57

  Здравейте,
  Казвам се Юлиян Караджов, н.с. І ст., д-р по биология.
  Ставрев ми беше шеф 15 години. Строго погледнато, той още ми е шеф, тъй като все още не е пенсиониран. Никога не е бил професор, но е бил полковник, доцент по теоретична механика, дисертацията му е нещо за автотехниката в армията. Не знае как се включва компютър, не владее английски, т.е. не може да чете научна литература. Не ме питайте как съм го търпял за шеф – погледнете вашите шефове. Имам 2 деца и те искат да ядат. Заплатата ми чисто е ~500 лв – поне 3 пъти по-ниска от тази на колегите ми в Румъния.
  С 2 думи: при Ставрев границата между реалността и фантазиите му винаги е била малко размита; след като разбра, че го пенсионират, тази граница съвсем изчезна.
  Официалните собственици на фирмата НАНО-СС са младежи на по 25-30 години. Видях някои от истинските хора зад тях, но просто ме е страх да кажа имената им. Очеивидно е, обаче, че просто ги е избудалкал, че ще им осигури златни – пардон, диамантени – планини. Не искам да си мисля какво ще му направят, като разберат, че зад приказките му няма почти нищо.
  Нанондиамантите са истински. Просто няма никакви доказателства, че лекуват рак. (Аз съм участвал в някои от експериментите.) Човекът открадна една дипломна работа и видя в нея това, което му се искаше да види. (Да не изпадам в научни подробности.)
  Това е. Искрено съжалявам за болните. Неотдавна тъща ми – безкрайно мила жена – почина от рак. Някой ден някой може би ще открие средство против рак.

 20. Защо всички се стремят предварително да обрекат на неуспех откритието .Аз съм болен и това ми дава основание да мисля , че все пак има надежда .
  Не стреляйте в моята надежда !

 21. Защо всички се стремят предварително да обрекат на неуспех откритието .Аз съм болен и това ми дава основание да мисля , че все пак има надежда .
  Не стреляйте в моята надежда !
  Приемете моя коментар . Той е единствен !

 22. boli me za balgarite zagivame kato naciq ima xora koito lekuvat rak ,no za tqx ne se dava glastnost . a kade sa izlekuvanite za6to se straxuvat /ne tova ne sa prazni prikazki imam pri4ini za go kaga/nqma po golqma sila ot prirodata

 23. Българите сме открили:

  – Двигател, който работи с вода и при горенето отделя кислород. Злите петролни корпорации не му дават гласност. Открит е някъде в Лом.

  – 2 различни лекарства срещу рак – Ставринол и Антималигноцит. Злото българско правителство не им дава лицензи и за това се правят в далечната чужбина, но се продават само в България, за крупни суми. И се рекламират в 24 часа.

  – Сателитна комуникация с извънземни цивилизации.

  – Универсалната батерия, базирана на наномолекули, която издържа 600 години без зареждане. Не знам как се е загубило това знание, но е нещо, свързано с Якудза.

  – Компютъра (това ми е любимото).

 24. mili hora,izviniavaite, 4e vi pi6a s latinski bukvi–no zasega tova e po-malko zna4enie i zlo.az sam poobikolil 120 strani po-sveta,i sas stotizi
  pristani6ta.kadeto horata se trudyat, zhiveyat, kakto mogat, radvat se ili stradat.i kogato vidya mnogostradalnoto polozhenie na moia balgarski narod, si kazvam:poradi kakva zasluga?!sega sam vav vazstanovitelen rezhim ot tezhka i riskovana operaziya–diskova herniya, i pi6a ot edna internet-zala, ponezhe nyamam moi komputar.mnogo sam stradal
  zaradi nedostata4nata informaziya po vaprosi, otnasya6ti se za zhivota i zdraveto na horata.tuk az vizhdam sa6toto:i az gledah predavaneto po televiziyata po“NOVA“.I vaprosite sa pove4e–za sazhalenie, ot edna sigurnost v uspeha na tova tvorenie.Nepodgotvennost.Lipsa na adresi,to4ni dati,mal4anie ot glavnite i tezhki sadnizi vav na6ata Rodina.I zatova Ne sa vinovni bolnite, koito nastoiavat za POMO6T!!A vmesto tova pro4etoh edna “ molba“–otgovor ot Moskva, „ostavete ni na mira i spokoino da si svar6im rabotata“, koeto zna4i, 4e „rabotata“
  teparva SE VAR6I..? Toest,se eksperimentira…Lele-male–Maiko Balgario!
  Prigotvete Dozhivotna Kiliya, i neka IM idvat na svizhdane potarpev6ite krah v Nadezhdite si za Le4enie Horitza–Va6–Ivan-prodrom(pate6estvennik)

 25. dadoh primer vuv vruzka s populiariziraneto na izgodna informacia,a otnosno iznamiraneto na lekove – fact e, ce mnogo laboratorii sa izgoriali (ne samo ruski), taka niakak slucaino,makar,ce sa sudurjali necoveshki uredi za borba s raka i sushto e fact kak Americanskia lekarski suiuz zakriva takiva i napada s bezumni obvinenia -iasno e zashto
  tova samo po povod cudeniata,ama kak taka tova ne e dostoianie na obshtestvoto,kak niama poblikuvani trudove,zashto nishto ne se namira v neta i t.n.

  a otnosno latinicata-izviniavam se,no v momenta niamam drug izbor

 26. Когато гледах предаването по нова и чух самия Ставрев,искрата на надеждата запали в мен желанието да изпробвам това лекарство та макар и да не са минали всички изпитания от разработката му.И въпреки ,че изказванията на повечето в този форум са крайно песимистични,на мен ми се струва,а и фактите го доказват,че хората на науката трябва да рискуват все повече и повече,да търсят всевъзможни начини за средства ,в противен сучай никога и нищо няма да бъде открито.Може да ме сметнете за луда,но аз Ви казвам,че в периода 2010-2012гше бъде открито лекарство против рака.А защо пък този откривател да не е българин.Ние болните чакаме това с нетърпение.

 27. Невена:
  Иска ми се скептицизма ти спрямо традиционните методи на лечение (доказани в многобройни опити и прилагани по цял свят, помогнали на стотици хиляди пациенти, и то не само в Америка, и т.н.) да беше толкова силен и спрямо откритието на г-н. Ставрев.

  А ето и решение за проблема ти с кирилицата 🙂 http://5ko.free.fr/en/cyr.html

 28. Здравейте всички,въпреки че повечето мнения са адски песимистични тук аз съм на мнение че всичко трябва да се опита в борбата с рака-то затова е Борба!!!Аз съм студентка по стоматология в 5к и от научна гледна точка има смисъл в това лекарство!Ясно е,че все още не е достатъчно изпитано и никой неможе да даде категорично становище по въпроса а и нашата държава е „мащеха“ за нас!Факт е че го има в САЩ,Германия и Гърция и лично аз познавам жена която е оперирана в Германия от тумор в мозъка и са и приложени нанодиаманти.До момента тя е жива и здрава.Ясно е че хората които са излекувани не пишат по форумите….Има надежда за нас!Аз вярвам !!!

 29. Pingback: Top Posts — WordPress.com

 30. На адреса даден на страницата на този професор при бързо и просто търсене се вижда че е същия като на тази фирма тук.

  http://mtunified.com/en/index.htm

  Тази фирма има и седалище в САЩ … до колкото пише се занимават с разни дейности … можете да прочетете сами. Органиризат тестове и т.н. за разни продукти ..

  И все пак, след като същите тези хора имат и седалище в САЩ, е повече от странно че не са предприели патентоване и тн поне и там.

  Много ми е жал за болните, чичото на жена ми е на финалната права от рак на белите дробове. Не знам дали можете да си представите един човек който не реагира вече на нищо как става в леглото и с надежда слуша масалите на телевизията …. било от единия (Проданов) било от другия (Ставрев). Много ми се иска да има Господ (защото не вярвам че има) който да съди такива хора които си играят с болката на хората, но евентуално няма да го бъде и това …

  Определено съм от хората които биха искали да има лекарство срещу рака … но дори и това един ден да бъде открито, освен ако печалбата от него е както от процесите в момента (защото разбирате че много пари се печелят от това), то такова няма да бъде допуснато никога до пазара. Каква е файдата на компаниите ако за 50 евро ще се лекуваш?
  Никаква. В момента те печелят хиляди от това, никога няма да приемат евтин начин, че и ефикасен …

  Поради тази причина трудно някой може да повярва че такова нещо е изобретено … но от друга страна ако има даже и частица истина, то така бихме я съсипали още преди да е станала реалност ..

  Като всеки човек със здрав разум и аз бих искал да покажат доказателства че наистина имат нещо което действа, а не просто врява по медиите …. Защото ако имаха налична документация на излекувани, не виждам дори и една причина да не се обосноват на нея …. а такава за сега няма никой … това да влезе някой и да пише в интернет „аз така и така и се излекувах“ си е абсолютно шарлатанство … Когато тези откриватели покажат нагледан документация че са прави, тогава ще им сваля шапка и ще им издигна и паметник ако трябва! До тогава за жалост смятам интригата с лекарствата срещу рак за пълна лъжа и измама срещу хората, на които им е останала само надеждата …

 31. Ivo R., vse edno–4e az sam napisal tova naistina zhalobno pismo..!I az poznavah dosta horitza, Koito si zaminaha ma4itelno ot tozi sviat–ne-sviat, s pustiya mu rak…Moi rodnini, blizki, priyateli..ne mi se govori…I sega poznavam hora,Koito se izma4vat, no i gledat televiziya, i se 4udom 4udiat, i PITAT: za6to Tova Ne6to e Tam–no Ne e pri nas??! I se nadiga vsi4ko v Du6ite, no ne i blagodarnost.!Tuk stava ne6to,–i nyakoi Den niakoi 6te pla6ta–za zaklu4enite dveri na Informaziyata, ili–otklu4enite dveri na dezinformaziyata!Nie,tarse6tite Nadezhda, 6te po4akame,no koeto ve4e znaem,Gospod pone 6te ni ute6i za malkite lazhi,a za Igra4ite–vsiakakvi , s Nadezhdite Horski, pro6ka ot Nikade Nyama da ima!Da!

 32. Призовавам хората които търсят спасение да не се доверяват на такива измами.По този проект съм доста запознат,това хале което показва НОВАтв няма ништо общо със НАНО това е бивш никилажен цех в с.П. Серефимово и няма нищо общо със община Рудозем .Общото е че Бояджиев одново е свързан с хора с не чисти помисли.Това е бивш началник на ДСК-Рудозем Г.Караустов уволнен заради злоопотреби и А.Коджебашев ,бивш полицаи. Ставрев е уш ПРОФЕСОРАиГЕНИА а то се оказа военен откраднал камери от БАН за да има и той процент в НАНО SS .Със по горе написаното сезирам главна прокоратура да вземе мерки защото нашта Окръжна има свързанос с по горе посочените лица. Искам да кажа на НОВАтв и господин Борисов да проверяват такива смешници за да не стават неволни съочастници.

 33. Сега разбирам медиините изяви на Бояджиев.Този наглец беше Даскал,Кмет,Състезател,Строител,Мутра,сега иска да стане и диамантен БОС.Ако ли не предизборно ште раздува че ако го изберем ще ни построи завод за ДИАМАНТИ,ще обеснява че пари има много и от каде ли не ,даже и от КЪНТЪР ДИВИЯ. Ха Ха Ха.НАГЛЕЦ и КРАДЕЦ.

 34. да, поредното дрън-дрън-та-пляс
  не знам по какъв начин, в училище ли да се преподава, къде ли, че когато се прави едно изследване и се изкарат някакви резултати, на базата му се пише научна статия, която минава (или не минава) процес на peer-review (нещо като рецензиите при дисертации) и ако го мине се публикува в съответен peer-reviewed журнал. всичко друго е събиране на марки и това, че в някакъв вестник или по телевизията някой казал, че открил нещо, не означава нищо. любимо хоби на журналистите е да цитират и като открия разни неща казани по научни конференции и симпозиуми, само че там обикновено се споменава preliminary data и отново нищо сериозно.
  второ, лекарства не се измислят просто ей така. разработването на лекарства е дълъг, многогодишен процес; тестването им преминава през множество фази – първо се тестват върху клетъчни култури ин витро, след това, ако там проработи – върху животни, след това има няколко фази на клинични тестове при хора.
  на този професор (как ме е яд че такива уронват престижа на бг учени, защото свестните учени не ги дават по ТВ, а само ей такива създатели на кукумицин, и хората си създават лошо впечатление) му разгледах многобройните публикации. първо, той не е нито лекар нито биолог, какво понятие има той от рак?! поколения учени работят над този проблем, и изведнъж той идва и със замах излекува всички форми на рак (и спин, и лъска повърности). второ, изобщо като молекулярен биолог като чуя универсално лекарство за рак или такова дето действа на 100 вида, просто не знам да се смея ли, да плача ли. това, че наночастичките му прониквали избирателно в ракови клетки е поразително! уви, както споменах за пийр ревю, няма данни за такъв експеримент; това, което е публикувано в цитатите му по темата е единствено някакво резюменце за семинар написано неграмотно. „cell dead“ вместо „cell death“! и на практика съдържанието е „нанодиамантите причиняват cell dead ама не знаем как“ (сори, че не давам линк към резюмето, мързи ме да го търся пак).
  дали причиняват или не аз не знам; във всеки случай, различните видове рак са много различни; основен проблем на борбата с рака е не как да убием клетките (щото много агенти убиват клетки), ами как да убием избирателно раковите клетки, тоест, идеално е да се намери нещо, което да ги отличава от другите и чрез него да се насочи терапията. уви, различния мембранен потенциал на раковите клетки не става, защото както отбеляза неуромантик, и при други клетки настъпват промени в мембранния потенциал; а дали въобще тези частички могат да преминат през клетъчните мембрани и да повлияят на някакъв процес дълбоко ме съмнява, но стига подробности;
  накрая искам да отбележа, че има изследвания в областта на приложението на нанотехнологии при лекуване на рак, например, имплантиране на определен материал в областта на тумора, който материал да излъчва терапевтичен агент, и така лечението да е локализирано в областта на тумора (http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/nn800465x) обаче това няма нищо общо с кукумицина ставринол.

  сори за дългия коментар, но такива глупости ме изкарват от равновесие

 35. ti nared li si be „gospodin borisov“ daje ne zaslyjava da my pi6a imeto s glavna bykva !!! vie vsi4kite kato vi gledam se mislite za mn y4eni ili ako izleze ne6to v BG vseki 6te my nameri kosyr.Vie znaete li kakvo e da hv1rlqsh prazni nadejdi za 4ovek bolen ot rak i s16tevremenno da se polagame na YJ na6ite specialsti ee ama ne NQMA TAKIVA BG e MIZERNA i takava 6te si ostane.Maikami se bori s tazi kovarna bolest po kakvli ne hodi docenti profesori nakraq q nak1lcaha i se vlo6i pove4e a i da ne zabravim kolko pari e hv1rlila i v zamqna ni6to ne polu4i samo q vkarvat v1v groba ni6to ne razbirat a vie koito se mislite neznam za kakvi ili si mislite 4e BG 6te se opravi ni6to a 6te se vloshava e da si imame yvajeniqta ama Stavri kato e otkril tova lekarstvo nikoi ne go e pot1rsil 4ak sled kato po novinite go dadoha togava boiko da se napravi estestvenno na dobar my vika 6te ti pomogna da go lecinzirame golqma sme6ka nie b1lgarite mrem a pomaga me na Haiti 4e kolko pari se s1braha ne mogat li da pomognat na onkobolnite ee ama nali trqbva da se napravim na s1rde4ni.samo moga da kaja 4e lekarite v BG sa hora koito ne im puka 4e horata se nadqvat da im spacqt jivota te eksperementirat s1s nas.a neznam koi kaza po nagore 4e Stavri bil mytra ama na6iqt sega6en ministar precedatel kakav e be predi6nite kaakvi bqha nastoq6tite i te 6te badat ne se samnqvam v tova.A vie kato se mislite za tolkova u4eni i znae6ti za6to pi6ete v nqkakav blog v internet i pliuete po horskite otkritiq.Aide da pomislim logi4no ako naistina e izmamnik kakvo 6te stane 6te se oparqt 2ma trima i do tam drugo ako iska6e da pe4eli pari nqma6e cqlata procedura da struva 50 evro a 6te6e da struva 400 kato vsi4ki ostanali taka izvestni otkritiq potarsete ne sa edno ili dve no vsi4kite sa ot 400 evro nagore.Kakvo 6te se izlajat 10-20 4oveka 6te mu dadat po 50 evro 6te mu izleze lo6oto ime i nakraq za kakvo taq cqlata ludnica za da vzeme po 50 evro ot 10 4oveka.Pomislete si ima li logika nqma nali.ama nqma kvo da obesnqvam BG E MIZERIQQQ

 36. Az tursq lekarstvoto protiv rak oshte ot predi da pusnat po nova za antimalignicit ili sa toq stavrev.Nujdaq se ot lekarstvoto da pomogna na dqdo si.Za toq stavrev ne bqh chuval,kak taka malko sled predavaneto za Prodan Hristov se poqvi i stavrev,tam stavrinol.Imam chuvstvoto che celqt da ni zabludqt,oburkat i kvo li ne.Ima lekarstvo za raka i tva e.Kvoto iskat da pishat po tiq vestnici,novini,filmi,maika im.Ima lekarstvo i protiv astma.pechelqt pari boklucite,slagat himiq v hranite(E955-rakoobrazuvashto
  podsladitel),bashta mi proizvejda hrana s himiq,vijdam kak puhat v kazana tam dovolno,neznam kvo da vi kaja hora,shte hodq vuv viena i shte razbera.Baba Vanga e predskazala che bulgarin shte izmisli lekarstvo sreshtu raka.aiii

 37. Уважаеми форумци,

  За това „лекарство“ стана дума и във форума bulgarianscienceproblems.

  Копирам Ви само последното според мен много компетентно мнение на учения Иван Канев.

  …..
  Уважаеми колега Стайнов,

  Съгласен съм с Вас, че някой журналисти понякога не разбират същността на достиженията в науката. Наистина такива случай има, но това не се отнася за цитираният от Вас случай за който казвате, че:

  “Журналистите от Телеграф не разбират същността на достижението на
  ученият Ставрев”. В този случай няма доказанo научнo достижениe. За да има такoва ученият Ставрев трябва да е провел клинични изследвания на раково болни с неговото “лекарство” и получените резултати за лечебния ефект да са публикувани в реномирано международно списание по проблемите на рака след две компетентни рецензии от професионалисти по лекуването на рака. Такива изследвания и публикации няма. Следователно няма и научно достижение.

  “Лекарството” за което Вие говорите и пишите НЕ СЪЩЕСТВУВА. Такова лекарство с името “ставринол” не е регистрирано съгласно Закона за лекарствата нито в Рългария, нито извън страната. Следователно такова лекарство няма. Има криминална форма на препарат, който се прави и продава (раздава) за “лекарство” в нарушения на закона и без регистрация от Лекарствена комисия.

  “Отговорността на пациента, приел лекарство без лекарско предписание” за която Вие говорите не е нито на лекарите, нито на пациената, защото: Лекарите не могат да предпишат лекарство, което не съществува. А болните от рак се борят за живота си и са готови на всичко, което би могло да им помогне. В случая, вината е на този, който използва името на БАН и на патентните лужби на Русия за да се гаври с болните от рак и да прави експерименти с тях, като им дава (продава) като “лекарство за лекуване на рак” продукт, който е криминална направа.

  Морална отговорност носят и такива, като Вас, които вярвам от благородни подбуди и надежди за ефективно лекарство се опитват да защитят криминалните “лекарства” и тяхните създатели, с което надявам се разбирате, стават и техен съучастник.
  Иван Канев
  ………………………..

 38. Здравейте Светослав! Няма да ви бъда полезна – в смисъл, че нямам информация за това лекарство. Но, като препатил човек послушайте ме- НАМЕРЕТЕ ВЪЗМОЖНОСТ И ИЗВЕДЕТЕ БАЩА СИ В ЧУЖБИНА за консултация! Аз направих ГОЛЯМА грешка и се доверих на българското светило (онкохематологично( и сега синът ми (25 г.) е изключително рисков пациент- извадихме му далака, защото Бобев смяташе че проблемът е в това. Но с е оказа не е това – грешна диагноза. Той има рядко кръвно заболяване за което далака е о необходим! Причината е е в генна мутация (но между другото пръв го каза един доцент в Александровска б-ца). Как то и да е- сега синът ми е в Париж от 4 месеца и е под постоянен лекарски контрол- което тука му беше отказано. Сигурно и вие го знаете вече че в България нито един онкоболен НЯМА ЛЕКУВАЩ ЛЕКАР. Няма и наблюдаващ лекар. Като че ли всички лекари са „ни при чем“ . Ако баща ви е пенсионер ставпа много лесно- взимате формуляр Е121 в здравната каса- дават ги. Това не е Е112- там е параграф 22! И тогава лечението ще е безплатно за вас. Желая ви успех!

 39. Здравейте! Аз самата пеминах през ада на тази сташна диагноза,но за всички като мен искам да кажа-да ние искаме да сме отново здрави и дори като лош сън да не си спомняме за преживения кошмар, ( а какво ли още ни чака),но си мисля,че прекаленото желание ни прави и прекалено доверчиви.Аз не искам да се вкопчвам в някаква химера и то доста съмнителна-въпросният господин дори няма медицинско образование,камо ли професорска титла.Ако това не е така, нека господин Ставрев го докаже, като ги публикува,след като се вдигна толкова шум за това.Иначе това е престъпление спрямо болните като мен ивсички останали и то би трябвало да е наказуемо престъпление!Ако е речено да има фатален край,защо той да е толкова страшен и мъчителен? В статията на „Телеграф“ Елена Банова пише,че приятелката и е починала в адски мъки в Швейцария, след приемане на „Ставринол“.Държанието на господин Саврев никак не е похвално,когато тя се е обърнала към него за помощ и съвет.

 40. Това лекарство съм го закупил,но не искам да го ползвам без да знам дали действа.Ще мога ли да получа съвет от някой който го е ползвал и е усетил ефект?Здравето е прекалено крехко за да се играе с него и искам да съм 100% убеден и сигурен в ефектът на лекарството.Бих искал Вашето компетентно мнение.Благодаря!

 41. Миналия месец потърсихме проф Ставрев във връзка с лекарството Ставринол. Звъннахме на телефон 975 34 43, от където ни казаха да преведем експертизата на руски език и да я изпратим на следния имейл в Русия: info@stavrinol.ru. Обърнахме се към преводаческа агенция, платихме за експресен превод, с надеждата, че ще намерим лекарство, което да помогне на наш близък, болен от рак. Отговорът, който получихме от руска страна беше, че ЛЕКАРСТВОТО ВСЕ ОЩЕ НЕ Е РЕГИСТРИРАНО И НЕ СЕ ПРОДАВА НИТО В РУСИЯ, НИТО В ДРУГИ ДЪРЖАВИ!

  Излишно е да обяснявам разочарованието ни…бих искала да отправя само една молба към проф Ставрев: НЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ ДРУГИ ХОРА ДА ПРАВЯТ РАЗХОДИ ЗА ПРЕВОД НА ЕКСПЕРТИЗИ, след като това е безполезно в момента. Фактът, че лекарството все още не е регистрирано и не може да бъде закупено, трябваше просто да ни бъде съобщен още при първия телефонен разговор, за да се предотвратят загубата на време, средства и напразни надежди.

  Това, което ми остава в момента е да се погрижа да предупредя чрез интернет останалите хора, които възнамеряват да закупят лекарството за случая.

 42. imam imformaciq ot xora koito sa si zakupili tova lekarstvo to4no po internet v momenta provejdat le4enieto neznam kakv 6te bade rezultata no jenata kaza 4e se 4uvstva dobre

 43. kak p1k vie gospodine razbraxte tolkova b1rzo 4e tova lekarstvo ne e le4ebno danebi na karti da gleda6 i na kafi da razbira6.mnogo sakoto teb razbiri4atite koito sa potitikanati ot nqkoi konkorenti lekari i farmacefti.kak dane vqrvame na prof.STAVREV koito govori za edni 50evro a ne za miliard evro kato Prodan Xristov.tova lekarstvo e spasenieto na veka i dalboko vqrvame 4e naistina tova e edin velik BQLGARIN a zavista v bg nqma krai.dnes razgovarqxme s1s varnenski specialisti koito sa svideteli na tova lekarstvo koeto e izlekuvala edna jena ot rak s1s razseiki o6te predi 5godini sama ta e ot DULOVO no v momenta e v4ujbina v Rusiq s16to ima dosta izlekuvani.nqma nikakvo garajno proizvodstvo a si e savsem zakonno koeto se vzima ot firmata koqto go proizvejda no problema e v tova 4e nemoje dase prekara v BG.neka da sprem da qdem marmalad a da si pomagame vzaimno raka za raka az ve4e sam si por14il lekarstvoto nano diamant i sam uveren 4e 6te ima sto procentov efekt poneje lekarstvoto e dokazano predi mnogo godini no za sajalenie ne i v BG poneje bqlata mafiq nqma krai.no sq nadqvame na g-n Borisov da vzeme prezs1rce tozi mnogo seriozen problem da ne zabravqme 4e prof.Stavrev e s16to e B1lgarin.pojelavam na vsi4ki b1lgari da namerqt lek i nai dobroto da polu4at ot s1rce go pojelavam.moqta jena s16to e onko bolna i e samo na 33godini ve4e 4godini xodq pom1kite neka BOG dani e na pomo6t i pazi B1LGARIQ

 44. Pingback: Ало, четвъртата власт! « Моето ъгълче

 45. Zdravei! Niamam ideia za vuprosnoto lekarstvo, no se nadiavam s infoto v linkovete, koito ti prashtam, da te obnadezhda! Slu4aino popadnah na dokumentalni filmi i interviuta s lekari iz cial sviat, razkazvashti za nai-brutalnata mafia v sveta – farmacevti4nata – i zashto sushtestvuvashti lekarstva, koito istinski lekuvat, niamat ni nai-maluk shans da „probiat“ mafiotskata farmaceftichna organizacia, deistvashta aktivno v cial sviat (ne samo u nas, za suzhalenie). Ot druga strana predpolagam, tova ne prechi i na sushtestvuvaneto na dostatu4no sharlatani, koito predlagat razni alternativni lekarstva, raz4itashti samo i edinstveno na placebo efekta. Predpolagam se opraviash s angliiskia, zashtoto vsi4ko e na angliiski:

  G. Edward Griffin – A World Without Cancer – The Story Of Vitamin B17
  http://video.google.com/videoplay?docid=4312930190281243507&ei=RyWkS4ebCpC62wLB7MTKAg&q=%22world+without+cancer%22#

  Stop Making Cancer – Thomas Lodi Part 1 of 3

  Healing Cancer with Life’s Energy Thomas Lodi, MD
  http://video.google.com/videoplay?docid=6485921027400815755&ei=7yqkS4_QBp2s2AK_2-HnDA&q=healing+cancer+natural#

  Healing cancer from inside out (Part 1 of 2)

  RUN FROM THE CURE – The Rick Simpson Story (Part 1 of 7)

  3 doctors, B17 – Metabolic therapy [1 of 4]
  http://www.youtube.com/watch?v=ON1CUSJjZL0 (v posledstvie prevkliuchvat na angliiski)

 46. поредната грозна измама за измъчения български народ просто не вярвайте това са глупости от 1001 нощ.А дали ако беше измислено чудото на ставрев се питам щяха ли толкова известни холивудски артисти да си отидат от този свят имайки предвид че за тях това не е проблем да си го купят НО те си умряха просто ей така в америка и нищо не им помогна

 47. поредната грозна измама за измъчения български народ просто не вярвайте това са глупости от 1001 нощ.А дали ако беше измислено чудото на ставрев се питам щяха ли толкова известни холивудски артисти да си отидат от този свят имайки предвид че за тях това не е проблем да си го купят НО те си умряха просто ей така в америка и нищо не им помогна .БЪЛГАРИ БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ

 48. Здравейте, ние купихме лекарството за баща ми, но не стигнахме до използването му. Взехме го от офиса в Москва за 60 евро, ампулата е сахранена правилно и е с указание за използване, което из4етох хиляда пъти, но напразно се указа вси4ко.
  Ако някой се интересува пише те ми mariana_shm@abv.bg

 49. Здравей, купихме една ампула за баща ми, но не успяхме да използваме. Взехме го от Москва, пиши ми на имаил mariana_shm@abv.bg мога да предложа нашата ампула или да ти обясня как я купихме, струва 60 евро

 50. Здравейте Снежана, разполагам с ампула Ставринол, пише те ми на mariana_shm@abv.bg от Москва я купихме за баща ми, но стана касно, не успяхме да я приложим.

 51. 6te polzvate li lekarstvoto,za6toto nie mnogo mnogo spe6no se nujdaem ot nego.eto moq telefon 0894314290,no ako iskate mi pratete va6ia,za da vi zvunna az.ina4e znam kak se polzva.moga da vi dam tazi informaciq.

 52. Когато някой е здрав е много лесно да отхвърлиш всяка надежда! Майка ми е с диагноза рак на дебело черво. Утре и предстои операция. Ако нещата не вървят добре, съм готова на всичко – и нанодиаманти, и японски гъби, и екстракти от чесън… Защото медицината, на която вярваме досега не е измислила нищо, което да гарантира живот на онкоболните!

 53. ne taka luge,a bugarin go ima veke izmisleno lekarstvoto,taka da soberete se i potrudete se da go legaliziraat antimalignocitot..Prodan Hristov e veke 100 god taka da nema da zivee vechno….!!! -uspehi

 54. Уважаеми посетители в сайта нва Лили-напоследък забелязахме,че от този сайт има често прехвърляне на сайтовете на фондация „Неогевезис“/www.anticancer-bg.com ; http://www.neogenesis-bg.com / в търсене на материалите „Отново за лекарите,лечителите и търговците на смърт“,“Лекари,лечители или търговци на смърт“.Уведомявам Ви,че тези материали вече са архивирани.-те пресдтояха в сайта ни в два важни моменти в общо време над 1 година. Трябва да имате предвид,че всеки път получаваме молби от семействата на жените и момичетата, чиито тели с огромни метастази показвахме-тези снимки им носят много болка и ново страдание.
  За нас лицето на наричащия се проф.Ставрев е пределно ясно и точно категоризирано-включително и в документите,отпавени до Главния прокурор.Надяваме се,че рано или късно ще има българска институция,която ще се занимава с поредния псевдолечител на рака.Онези от Вас,които искат,могат да се запознаят с тези материали-готови сме да Ви ги препращаме от нашия архив

 55. Моля за извинение за техническите грешки,които допуснах в бързината-пиша на лаптоп в момент на бързо движение на транспортното средство,с което пътуваме.

 56. Здравейте!Искам да попитам някой има ли информация за ефективността на лекарството арглабин?Благодаря предварително!

 57. Всичко за този прочут лек са измислици и спекулации с нещастието на хората . Казвам го с чиста съвест , защото единствената надежда на баща ми бе в този продукт . Уви , не успяхме да изпробваме „чудесата“ на ставринола , няма спасение , това е истината !А , гадни търговци с нещастието на хората , обещават какво ли не , за лично финансово облагодетелстване .

 58. Ne se lajete s taq otrova,stavrinol e porednata primamka za naivni i stradashti hora.Neznam mnimiq profesor kak jivee spokoino i kakvo sarce nosi.Bih mu prepora4ala da go ispita na svoi blizki ,za da useti bolkata koqto pri4inqva na svoite jertvi.Nemoje da eksperimentirash neshto v koeto ne si siguren varhu hora boreshti se za posleden mig jivot..kazah i predi govorq seriozno i otgovorno zashtoto,jertvata beshe v moq dom.No ne az i pri4inih tova a neini blizki,priblijeni na profesora.Li4no toi i dostavi ampulata i to zabelejete 2 dni sled polu4avane na epikrizata.Dali i kak pro4utoto lekarstvo e dozirano spored epikrizata i za tolkova kratko pristigna ot MOSKVA…Tvarde hubavo ,za da e vqrno.Provesora garantirashe minimum 2 godini jivot,a bqha dostata4ni 3 sedmici negoviq lek da dovarshi jertvata.Taka e, na 22 mai vze parvata doza,na 23.06.10-po4ina.Ne mi se govori pove4e,molq nedopuskaite tazi greshka,ne pri4inqvaite tova zlo na bliskite si,za da vi e 4ista savesta,4e ne ste sau4asnici na poredniq moshenik.Az taka napravih,razgrani4ih se ot jelanieto na svoqta blizka da pie stavrolek,no se nameri koi da i go pri4ini.Pone savesta mi e 4ista.Nikoga ne dokosnah dori tazai otrova,vidqh q samo ot raztoqnie(bronz za pe4ki)na tova prili4a.Kolkoto do natanala e strahoten,dokato go pieshe beshe mnogo dobre,hraneshe se perfektno,dori se zanimavashe s po leki neshta v gradinata.No STAVRINOL reshi neshtata mnogo barzo i to fatalno.Mejdu drugoto zabolqvaneto i beshe tumor na debeloto 4ervo.Uspeh na vsi4ki v borbata s raka,no ne i s pomoshta na STAVRINOL!!!!!!

 59. Izkam da izkaja blagodarnosti na prof. Stavrev. Negoviqt medikament,koito dade na maikami podeistva mnogo polojitelno. Ostanami malko ot nego.

 60. Ivane mnogo stranno kak tazi otrova e pomognala na maika ti.I zashto ti hartisa,kaji kak e sega maika ti.Za razlika ot teb az nenavijdam profesora,po prostata pri4ina 4e ne proumqvam kak spokoino si pravi opiti s 4oveshki sashtestva.I zashto dava bezplatno pro4utiq lek,sigurno po malko da go bori savesta.

 61. Nansi mnogo hora kato tebe go nenavijdat,zashtoto nemoje da pomogne na 100%,no vse pak to pomaga.Vica za sestrata za kurvata go znaesh.

 62. Хей longanlon – тикво зелена! Знаеш ли че народът е рекъл “ От зелена тиква семе не се ще“.
  Професорът Ставрев лично на мен ми е известен като мъдър и опитен човек, който знае що говори и отговаря за това което прави. Институтът за взривна обработка на материали е създаден от него и той не си прекаерваше времето в него, както ти сега в някоя пицария.
  Ти сигурно не си и чувал за думата измерване по време на взривяване, пък сигурно е , че не си и виждал сложна апаратура. Затова – УЧИ се . Изгони шаблоните и щампите от главата си и може и ти да откриеш нещо полезно за хората и за теб също.
  от Бай Марко- доктор , инженер, изобретател

 63. водата си гори истава за гориво- изобретено е от бэлгаринът в Австралия Юл Браун. Тук в България изобретатели правят прототипи и те работят!

 64. http://dflup.narod2.ru Набор удобных и функциональных программ для создания коллажей и фотомонтажа. Вы сможете создавать эффектные композиции из десятков фотографий как с помощью готовых шаблонов, так и полностью самостоятельно.

 65. az li4no blagodarq na pr.stavri stavrev .dade mi informatsiq kak da si nabavq ot nanodiamantite vsi4ko mina yspewno ve4e 4 godini otkakto pobedixme nai strashnata diagnoza blagodarq i na bog i sveta deva mariq 4e bqx na to4noto mqsto za da 4ya za profesor STAVRI STAVREV

Коментарите са изключени.