Законът за подслушването – какво ново

Законът, който дава право на МВР и други да следят кога и с кого разговаряте по мобилния телефон, на кого пишете мейл, какви сайтове посещавате, беше приет на първо четене.  До следващото четене има шанс да бъде пооправен.

Ако още не сте чули за това или пък смятате, че не ви засяга, можете да погледнете един по-стар мой текст.  Ако темата ви интересува и искате да промените нещо, включете се в някоя от групите във Фейсбук. Тази, тази или и двете. Ето и една подписка.  Аз дотук съм и в трите 🙂

БСП смята да прави онлайн подписка – очаква се да бъде отворена на 23 декември. И нея ще подпиша.

За повече информация вижте и днешния текст на Григор Гачев.

Реклами

3 thoughts on “Законът за подслушването – какво ново

  1. Това, което става в България със следенето в Интернет го няма в нормалните страни – само в Китай, Русия и още няколко арабски страни. То в тях има и наказания като рязане на ръце, вадене на език и т.н., така че ако вървим нататък, по-добре да ни кажат господата управляващи.

    Забелязва се, че по форумите се появяват някакви тъмни балкански субекти, които се опитват да оправдаят действията на милицията с някакви по-висши права. Господа подлизурковци, няма по-висша свобода от свободата да имаш лично пространство, в което милицията да няма право да влиза. Опитите ви да се „сложите“ на властта няма да ви донесат успех – такива като вас милиционерите ги ядат на закуска и после ги изсират, да ме прощавате за израза. А и никой не обича предателите, ако си мислите, че с лизане на задници може да направите кариера.

    Поклон пред смелоста на всеки, който протестира против милиционерещината в България! А на идиоите, които искат следене и контрол – пожелания през Новата година да получат виза за Северна Корея и еднопосочен билет за полета на Аерофлот до Пхенян!

Коментарите са изключени.