Какво се случи на днешния ден преди 20 години

Какво си спомняте? Какво предполагате?

Advertisements

6 thoughts on “Какво се случи на днешния ден преди 20 години

 1. Pingback: Какво се случи на днешния ден преди 20 години « полетът на костенурката

 2. Ами това което се случи си беше планирана показна „смяна“ на един доста сенилен соц ръководител с банда червени капиталисти, с планирана девалвация на лева и икономическо заробване и т.н.

  Още през Юли 1989 много военни /офицери от средния ешелон/ открито си говореха, че на „Дядо Тошо му е дошло времето – наесен…“

  А ние ги слушахме с опулени очи…

  Властта остана в същите хора, но от чисто силова, стана икономическа.

 3. Случи се едно просто преобразуване – формално сдаване на това, което не можеха да удържат със сила, плюс канализиране на народа в удобно русло. И превръщане на енергията в материя по добре познатата формула: празната народна енергия за промени – в материални блага за бившите управляващи 🙂

  Или, както казваше майка ми, случи се театър, който бе изигран от бездарни актьори, които обаче успяха да си издействат много добри хонорари за изпълнението си.

 4. Течеше час по трудово. Учеха ни да работим на струг. Това след час по военно, дето сглобявахме и разглобявахме калашников.
  В тогавашният парламент, партизански другар на Живков изброяваше прегрешенията му като генсек.
  Стори ми се интересно, та пропуснах стругарството.
  Нищо друго не се случи този ден. Така до февруари следващата година, когато сините организираха първия си протестен митинг в града и понесоха факсовете за уволнение, с които тогава се манипулираха държавните служители.
  От тв течаха събитията в Румъния, под адски кофти превот на БТ назначен.
  За коледа отново чакахме на опашка за банани, разпределяни според броя на членовете в семейството.
  Промяната удари малкия подбалкански град едва когато започнаха да спекулират с продуктите от първа необходимост – скриха ги, за една нощ изникнаха фирми дето доставяха по домовете на четворни цени..някъде там започнаха и първите кражби. Хората взеха да се заключват.

 5. Дядо Мраз се преоблече като Дядо Коледа. Запази червения костюм, Снежанка и всички подаръци…

Коментари са забранени.