Международен фестивал за дигитални изкуства в София

За пръв път в България се организира Международен фестивал за дигитални изкуства.

Организаторите от Национална художествена академия са поканили куп ексцентрични, модерни творци от цял свят.

Фестивалът ще се проведе следващата седмица – от 26 до 30 октомври – в Академията.

Андреа Пачиото, Дерек Холзер, Рин Ямамура, Сачийо Хонда са само част от артистите, които след броени дни пристигат за фестивала тук от всички краища на света, за да представят своите произведения.

Очаквайте една интересна разходка в света на новото дигитално изкуство, което е завладяло Арт вселената в последно време. Фестивалът ще побере цяло Празно множество, в което ще присъстват и Звукови генератори, и Антиподи, само за вас и под звуците на Pixel game.

Стартиран е блог, посветен на фестивала – http://dafestival.blogspot.com/ , а вие можете да помогнете за популяризирането му.

Заповядайте на фестивала! Той е отворен за всички желаещи, не ангажира с нищо и ви предлага 5 дни, през които 13 изложби, 7 пърформанса, 5 презентации, 3 уъркшопа и 2 филма. Повече за различните панели можете да намерите на сайта на фестивала – http://da-fest.bg/bg

Фестивалът се организира за пръв път и не е лесно да се разпространи информация сред всички, които биха се заинтересували. Можете да помогнете като съобщите за него в своя блог, Facebook, Twitter и пр.

Реклами

2 thoughts on “Международен фестивал за дигитални изкуства в София

Коментарите са изключени.