за отменянето на българския език

Отново получих покана да протестирам срещу т. нар. отменяне на българския език. Изглежда така:

Искат да отменят Българския Език като задължителен, т.е. държавата ни няма да изисква от гражданите си да знаят граматични и пунктоационни правила. Той пак ще се изучава, но няма да се изисква. "Няма държава, която да не изисква от гражданите си, които са минали българско обучение, да не знаят книжовен език. Няма значение турци, роми, африканци, араби. Щом са граждани не трябва да се съобразяват със законите и правилата на държавата, в която имат гражданство…"
Това е предложено от председателя на Комисията по образованието и науката господин Лютви Местан (по народност турчин)! На 20 март е прието на първо четене без възражение. Защо не е казано по новините никой си няма и на представа.
Апелирам всички, които имат българско самосъзнание да подпишат петицията, защото иначе от България скоро няма да остане и следа. Това е скандално и не бива да се остави така.
На подолу посоченият електронен адрес можете да подкрепите българскив език.http://www.bgpetition.com/knijoven-balgarski/index.html >>>

Е, това не беше ли на мода миналата година? Ако някой все още не е разбрал, става въпрос за премахване на излишно повторение в закона. Ако не ви мързи да прочетете стария и новия текст и да помислите, направете го. Ако толкова много ви харесва да се включвате в протести и петици, можете да се включите в тази група – тя е широкоспектърна и така ще решите проблема с протестите и подкрепите веднъж завинаги.

Ако получите още една покана да участвате в подобна петиция, можете да копи/пейстнете този текст и да натиснете „reply to all“.

Advertisements

8 thoughts on “за отменянето на българския език

  1. Pingback: за отменянето на българския език « полетът на костенурката

  2. А забелязахте ли колко не грамотно е написан „призивът“? И за жизнено задължителен да обявим българския език, като не се учи и не се внимава, полза няма. сега като е задължителен, хората пак са неграмотни. Нямам предвид да не могат да четат и да си пишат името, разбирате ме, правят грешки, които се поправят в 5ти клас веднъж завинаги. И като се изпусне този момент, после правят петиции във Фейсбук 🙂

  3. Всъщност, мързи ме:) И аз получих този текст и първата ми мисъл беше, че авторът явно не е бил отличник по български език. Май е по-добре първо да се погрижи за собственото си образование, пък после да се тормози за обществени проблеми.
    И така оставих този въпрос…

  4. Мен една позната здравата ме спами по мейла и скайпа с тази петиция. Аз й казах да не се занимава с патриотарски глупости, а тя май нещо се обиди. Знаех си, че е дивотия тая петиция. Аз си мислех, че е активно мероприятие по отклоняване на вниманието, а то се оказа чисто технически проблем.

Коментари са забранени.