Цар Траян има магарешки уши!!!

Соломон Паси е простак; правителството е провал; Мис България е крокодил; президентът е бракониер; страната е пълна с национални предатели, а световната конспирация срещу нея никога не спи.

Ако искаш да запазиш България чиста, да нахраниш дете само с едно кликване, да натриеш носа на политиците, да спреш ислямизацията на България, да направиш циганите на сапун, а българският език да продължи да се преподава в училищата, да запазиш свободата на словото и традиционния вкус на киселото мляко, луканката и лютеницата, а кварталната забележителност да се обяви за деветото чудо на света, предай нататък словото:

Цар Траян има магарешки уши!!!

Включи се във Фейсбук групата, препрати на приятел, пиши за кампанията в блога си, бъди национално и глобално отговорен Българин!

Advertisements

26 thoughts on “Цар Траян има магарешки уши!!!

 1. Надявам се да съобщиш резултатите след като решиш, че обществения експеримент е приключил 🙂

 2. Това е една българска приказка.

  Правил, каквото правил Цар Траян и се сдобил с магарешки уши.
  Той ги криел, но се нуждаел от подстрижки. Цар е все пак. Идва бръснаря, подстригва го, пък после царя го убива, за да не му издаде тайната. И така, бръснар след бръснар срещали смъртта си, а тайната на царя била опазвана.
  Един път дошло много младо момче бръснар и подстригало царя.
  Както винаги, тръгнали да убиват бръснаря, но момчето тъй жално се помолило, че на царя се смилил и го пуснал, а момчето се заклело никога да не казва тайната.
  Обаче сякаш заболяло, започнало да слабее и скоро щяло да умре. Отишло момчето на бабичка-баячка. Тя изслушава откога е така и му казала, че има тайна, която му тежи. Момчето казало, че не може да я сподели с друга жива душа. Бабата се съгласила, казала му да иде някъде далече, да изкопае дупка, да извика тайната три пъти и да я закопае.
  Момчето така и направило, изкопало дупка, извикало три пъти „Цар Траян има кози уши.“ и я закопало.
  Заминало си по живо по здраво.
  Да обаче, там израснало дърво. Един овчар го харесал, отсякъл го и направил свирки от него. Отишъл да ги продава на пазара, а като ги надуеш те пеели „Цар Траян има кози уши“. Всички разбрали за тайната на царя.

  Поуката 1. тайните рано или късно излизат наяве.
  2. Не винаги това, от което се страхуваш ще бъде посрещнато от хората отрицателно.
  3. Понякога един факт, който не е бил известен и стане публичен, всъщност няма никакво съдържание сам по себе си и не променя нищо.

 3. Разбира се, че искам България да е чиста, българският език – също, децата ни да са грамотни, а киселото мляко да е все така вкусно като в детството ми и т.н., и т.н. …
  Но циганите – на сапун?!
  Никога не бих се присъединила към кауза, съдържаща нещо подобно.
  Както и не бих премълчала ако видя или чуя такъв призив.

 4. Лид, вярно много от нас не се замисляме сериозно за тези неща и го караме малко повърхностно. Ама всеки има право да е глупав, понякога, това обаче, не го прави абсолютен глупак. Такива сме си хората. Понякога е нужно доста да се замислим сериозно.

  В записа за Паси съветваш Енея да е положителен лидер, в случая ти като какъв се явяваш.

  Вярно е, че се заяждам в момента, ама така ми идва и ми е трудно да го кажа по приемливо. На мен не ми пука особено за това, просто си пиша, така че, ще помоля НЕ МЕ ВЗЕМАЙТЕ НАСЕРИОЗНО.

  Една дума от цялата презентация на идеята ти ми хареса много – отговорен

 5. Това е поредната група на словото.
  Всичко остава само на думи. Много е лесно да се „плямпа“ по интернет.
  Но да положиш малко повече усилия и наистина да направиш нещо за тези неща, които заявяваш, че те интересуват, повече от това да си седиш зад клавиатурата – на това са способни все по-малко хора.
  Поредната група, в която няма да се включа…

 6. Който е получавал покани за присъединяване във Фейсбук групи и е наблюдавал онлайн кампании, ще забележи противоречията и ще се досети, че е пародия 🙂

  @ nin Не съм сигурна дали се квалифицирам като положителен лидер като си правя майтап с активистите в Интернет, но не можах да се сдържа 😀

 7. @Lyd: аз лично нямах проблем да се досетя, че с подобен неприсъщ на теб език горният призив е сарказъм. Но може би все пак трябваше да изчакаш до 1 април, за да пробудиш съмнението по-доверчивите… 😀

 8. Не мога да повярвам колко хора взеха насериозно сарказма на Лидия.
  За следващия път сложи тагчета. 🙂

  Например коментар

 9. Не е чак толкова изненадващо, понеже

  1. Някои хора са попаднали тук за първи път/отскоро и не ме познават

  2. Все още не са чак толкова много хората, които са опознали Фейсбук културата (дори и ако от известно време ползват Фейсбук) – нужно е повече време.

  По-забавни резултати бихме получили ако изследваме дали всички включили се в групата са възприели текста като пародия.

 10. Направо не искам да знам.
  Хъм, разбирам те защо толкова честа критика към мен ти е, да обяснявам всичко в детайли. Аз наистина тръгвам от презумпцията, че човекът, който чете не взима всичко буквално или поне го премисля по-внимателно.
  Малко разочароващо е някак.
  П.П. Дубливащите се коментари бяха защото се опитах да сложа коментар в таг сарказъм, очевидно, не ми се получи. 🙂

 11. Я, гле’й, оказа се, че съм шаранче… Ами аз се вързах 🙂 К’во пък!
  Чудесно е, все пак, че Eneya разказа приказката за цар Траян – аз я знам, но не бих могла да я разкажа… И, естествено, присъединих се в групата…

 12. Извод: не взимайте на доверие всичко, което четете / ви казват. 😉
  Радвам се, че ти е харесала, подозирам, че я ракзах твърде накратко и не твърде художествено обаче.

  Усмивки.

 13. Прочетох вчера публикацията ти. Сега дойдох, за да коментирам, че няма да се присъединя, защото не я разбирам и ха-ха голямо кликане и съпричастност пада. В интерес на истината хич не ми е смешно. Как сляпо следват хората онези, които харесват.
  Поздрави и благодаря за рибката!

 14. А аз се чудя на хората, които с един клик се присъединяват към всякакви безумни и малоумни кампании.
  Чудя се също как не се уморяват да ги измислят и да пращат безброй покани.
  За съжаление между смешното и трагичното понякога няма и една крачка – те са като двете страни на монета.

 15. Е, аз пък се надявах да се присъедините, за да покажем на хората колко е глупаво. Но тези, които разбират, че е глупаво, така или иначе не се присъединяват толкова бързо. И все пак, има шанс да отворим на някого очите 🙂

 16. Аз се чудя, а какво праявт тези каузи, в които си се ‘присъединил“, включих се в няколко за експеримента, но до този момент нищо не се е случило.

  Някакви дуги наблюдения?

 17. Тогава предлагам присъединяването да става с sms- например 2,40лв с ДДС, който да ти дава уникален код за регистрацията. Подписите няма да са толкова много. Но поне може да се съберат пари за каузата. :))))))))

 18. Не разбирам притеснението или недоумението в коментарите. Текстът е една прекрасна социална ирония стигаща до сарказъм, която визира много родни социални пороци, включително и нашата собствена инертност. На мен този хепънинг ми достави удоволствие.

 19. На мен пък експериментът ми хареса. Много е показателен за това какво представлява „фейсбук културата“.
  А на въпроса на Eneya за каузите – те разчитат повече на осъзнаване на проблема, отколкото на „спасяване на света“. С други думи – по-добре спри да си изхвърляш боклука през прозореца на колата, отколкото демонстративно да развяваш плакати и да участваш в жива верига около седемте рилски езера.

 20. Гледайки снимката си мисля, че в данданията на бай Мюмюн магарицата е забременяла…

 21. Pingback: за отменянето на българския език « полетът на костенурката

 22. Pingback: До Катуница и отвъд | полетът на костенурката

Коментари са забранени.