Сурва онлайн година

През 2008 година, благодарение на блога се запознах с много хора, които иначе нямаше да срещна.

– Много читатели ми станаха приятели във Фейсбук. Сложила съм ги в специална категория, защото не с всички си пишем, така че ми е трудно да запомня всички. И все пак не отказвам покани за приятелство от читатели, защото вярвам, че един ден по някакъв начин ще изградим важна общност, но за общностите ще пиша друг път.

– Други ми писаха интересни писма. С някои продължаваме да си пишем.

– Трети ми изпратиха или донесоха подаръци –  за мен, за Стоян, за ромите, за учениците ми.

– Четвърти ми станаха приятели и се надявам да останат такива.

– Пети ми предложиха съвместна работа и/или ме популяризираха в други медии.

– Шести оставяха коментари, с които обогатяваха текстовете и ги правеха много по-ценни за читателите и мен. Оставяха и линкове към своите блогове, с което разшириха света ни.

– Седми се вдъхновиха и направиха собствени блогове.

– Срещнах Георги, с когото решихме, че сме извадили голям късмет и сме открили любовта на живота си. С него започнахме да правим много неща, за които тепърва ще научавате.

Всичко това стана без да участвам в нито един блог-семинар/среща/камп, но пък с помощта на поддържащи инструменти, например Фейсбук. Друг път специално ще пиша за тях. Сега искам да благодаря на всички, с които се свързах чрез този блог – показахте ми, че има доста повече дълбоки, многоизмерни и одухотворени българоговорящи хора, отколкото съм предполагала. Осъзнаването на този факт в известна степен предопределя мои житейски избори.

Както обикновено ми пожелава Никола, нека Музата да бъде с мен, за да пиша смислени текстове. Дано имате повече свободно време и по-малко грижи, че да можете да ме четете, да коментирате и да пишете в своите блогове. Струва си 😉 .

Честита нова година!

Advertisements

17 thoughts on “Сурва онлайн година

 1. Честита нова година и на теб! Пожелавам ти много здраве, успех, късмет, любов и все така да пишеш толкова искрени, полезни и вдъхновяващи текстове. Твоя блог ми е един от любимите 🙂

 2. Честита Нова 2009 Година!
  и за много години! 🙂
  Нека новата 2009 ти донесе поне 2009 нови блога, с по 2009 коментара на всеки блог, нови 2009 фена, нови 2009 приятеля, нови 2009 повода за празнуване i 2009 шестици на Стоян в училище!
  Наздраве!

 3. Честито, Лид! За първи път коментирам, но те преглеждам от доста време и се радвам на богатството на тоя блог. 🙂 Радвай ни така и през новата (:

 4. Честита Нова Година. Пожелавам ти много здраве, щастие, късмет и успехи през новата 2009 година.

 5. Честита да е новата 2009 година! Бъди жива, здрава и щастлива и все така вдъхновена да пишеш прекрасните си четива.
  Лична благодарност именно за този post – така бих го написала и аз, ако ми се отдаваше по този начин; не се сетих да направя равносметка, но и за мене нещата от 2008 стоят по подобен начин, макар и в много по-малка степен и в малко по-друг аспект. И аз вярвам в тази важна общност и се чувствам съпричастна (доколкото ми стига ‘капацитетът’:)
  Поздравявам те!

 6. Честита нова година и хиляди благодарности! Знаех си, че си влюбена! Поздрави на Георги също! Прочетох те, почувствах се вдъхновен, мислех, че ще ми мине, а и ти си мислеше така … :). Нека тази година е най-малко толкова ползотворна за теб, колкото изминалата. Няма пряк път към щастието! 🙂

 7. Аз съм 11 номер.
  Честита, Лид!

  ааа… пряк път към щастието ли? – има: просто повярвай, че Го има! 🙂

 8. Ей, че готино! Звуча като тийнейджър, знам, но и аз съм си мислил точно същите неща. Вече дори не мога да изброя ползите в личен, творчески и професионален план, които ми донесе блогването, не мога да пресметна и часовете, които прекарах, изгубен в уеб пространството, но, ако трябва да ударя чертата, накрая всичко си има дълбоко скрит, философкски смисъл, май 🙂 И не съжалявам за нищо. Ако можех да се върна преди две години, пак бих си направил блог. Човек има нужда да споделя. На добър път! Мноого здраве, любов и успехи през 2оо9 (степенувани в същата последователност)! Твоят блог също ми е един от любимите.

 9. Рядко наминавам, а още по-рядко коментирам, но хубавите новини не трябва да се подминават. Честито! Бъдете щастливи, усмихнати и влюбени(чувството е страхотно)! Прекрасна година ти желая!

Коментари са забранени.