с камилска стъпка

Това е музиката на любимия ми от трите танца, които сме разучили досега. Наскоро открих, че Шакира ни диша праха 😀

Advertisements

8 thoughts on “с камилска стъпка

 1. Е вече нарочно дразниш хората :)! Тази песен е ужасна :))! Клипа ми напомня на клип от зората на чалгата в България! Груба работа! Дано танца поне да е забавен! 🙂

 2. Хм… не разбирам текста, но като гледам видеото ми се струва темата да е група глобализирани приятели от бейрутския квартал Раушe са се събрали да видят и най-вече да бъдат видяни на местното стъргало 🙂 Интересно какъв е танцът ви към тази песен.

  Да, Шакира има доста пръст в популяризирането на belly dance в последните години и c право, защото според един приятел е ливанска „принцеса“ (=от знатен род). Но нейното не е точно това, макар и да използва някои движения. По-скоро е микс както само тя може да го прави.

 3. Интересно ,как се афишират западните ценности, облекло , прически , автомобили, ресторанти… а в България … 🙂 …Строят джамии…

 4. Голяма част от хората по света носят такива дрехи, защото не живеят в пещери, карат коли, защото трябва да се придвижват, хранят се в ресторант, защото се гладни или искат да се видят с приятели …. за едни това са ценности, за други – просто поддържащ детайл от бита.

 5. Така е наистина, голяма част от хората по света носят такива дрехи, и, карат (не точно такива) коли, хранят се в ресторант, и се виждат с приятели, за други остава Джамията и Фереджето… за едни това са ценности, за други – просто поддържащ детайл от бита, нали така.
  Да , чувал съм за Ливан…Също така съм чувал за Афганистан, Иран, Пакистан и други „безформени петна, там някъде“, където също живеят хора , които не носят такива дрехи, не карат коли, не се хранят в ресторант, и т.н. За тях не се сещаме , не са ни интересни нали…
  Съжалявам ако сте ме разбрали грешно…

 6. Симеон, напомняш ми за една позната американка, с която като се запознах ме попита откъде съм. От България, казах. О, ама аз бях в Азербайджан точно това лято с мъжа ми! – възкликна тя.

Коментари са забранени.