Работа за философи

Някои знаят, че отдавна искам да покажа на света (още не знам как), че ученето на философия ти дава инструменти, с които да се справяш по-добре с работата си. Засега нямам време, но все пак мога да подготвям почвата с някое и друго откритие.

Днес това е обявата за работа от уеб агенцията „ABC Design and Communication“. Заглавието пълни душата ми: Търсим да назначим философ.

Advertisements

29 thoughts on “Работа за философи

 1. „От кандидатите очакваме: (…) Документ, описващ това, което един философ може да прави и с каквото може да допринесе за дейността на една уеб агенция.“

  Хех, искам да съм в CC на това. 😀

 2. Няма по-важно за един сайт от съдържанието. Уеб агенция не би трябвало да работи без да има някой с познания относно думи /медия/ и влияние…

 3. С това съм напълно съгласен, но винаги се озадачавам, когато някой ми каже, че е завършил философия, че е философ. Та това не е професия за пораснали хора…

 4. Разбирам ги хората … Трудно е да си програмист и да можеш в същото време да напишеш нещо свястно за сайт, който просто трябва да направиш от 2 снимки, име на фирма и дейност в едно изречение, защото на бай ти Ваньо му хрумнало, че и той трябва да има сайт … В тези случаи обявата си е направо актуална. Фирмата иска да прави добри, съдържателни сайтове, за което си трябва чудо направо. Философ със сигурност ще им свърши работа, ако не за друго поне за личния им сайт… За хората пуснали обявата нещата обаче са точно така. Философите боравят добре с думите, особено дървените ….

 5. Мисля, че не търсят философ заради доброто изразяване. В такъв случай можеха да търсят и филолог 🙂

 6. Ами ако е онлайн работата мисля, че ще можеш да им помогнеш доста и като филолог и като философ … Талантлива си за подобен вид работа. Само да ги критикуваш ще им е достатъчно :), по скайп примерно 🙂 …

 7. казал – Получаваш Диплома За Философ))) Това ли е Философ? При тази система функцията мислене липсва, защото мисленето неизменно води до различно мнение, което не съвпада с това на този който провежда изпитите и дава Дипломоте, какво Следва Диплома за Философ не те Прави Философ, А Истинският Философ Трудно ще си изкара Диплома )))))) Не е май много приятно да продължавам по нататък Нали , Защото Тези Които ще застанат първи срещу това което казва ще са онези които най малко могат да мислят. Истината е че Така нареченото Учене в Днешно Време НЕ МОЖЕ да изкара нищо Освен Клишета .

 8. Не е задължително 🙂 Човек може да получи диплома и без да се отучи да мисли – божието Богу, кесаревото кесарю, и така 🙂

  Пък и дали е справедливо да свръхобобщаваме за образованието?

 9. Ега ти, това е прекрасно. Мисля да кандидатствам, нищо че не съм 3-ти курс. Само не мога да разбера мотива зад тяхното решение. В крайна сметка, би ли могъл един философ да е полезен с каквото и да било?

 10. Ами ако не знаеш с какво можеш да си полезен, то няма начин да им го обясниш в точка 2, и нямаш шансове! Мисли, де!!! Стискам палци 🙂

 11. Много умници, типично по български-критикари, които с радост биха се набъркали във всяка една област, без да имат представа за какво става дума. Философската стая не е за посредствени хора.

 12. „Мисля, че не търсят философ заради доброто изразяване. В такъв случай можеха да търсят и филолог“- Много си далече от истината. Завършила съм и двете специалности в СУ. Радвам се, че избрах филисофията, а който не я познава, по-добре да не драска.

 13. ФИЛОСОФ Е ПРОФЕСИЯ НЕ САМО ЗА ПОРАСНАЛИ, НО И ЗА НАИСТИНА ЗРЕЛИ ХОРА, А ДЪРВЕН ФИЛОСОФ Е ГЛУПАВО ПОНЯТИЕ, ИЗМИСЛЕНО ОТ НЯКОЙ, КОЙТО НЕ БИ СЕ СПРАВИЛ С ФИЛОСОФИЯТА.

 14. МНОГО ЧЕЛИ, АМА НЕ ПОУМНЯЛИ БЛОГЕРИТЕ-СПЕЦИАЛИСТИ ПО ВСИЧКО.. ДОБРЕ, ЧЕ ИМА И ТАКИВА, КОИТО ГЕРОИЧНО СА КОПАЛИ 7 Г. ВЪВ ФФ-СУ И СА ЗАВЪРШИЛИ С МЕДАЛИ, АМА НЕ ТИКВЕНИ. ЖАЛКО, ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СА В БГ, ЗА ДА ГИ ОБИЖДАТ РАЗНИ ПРОВИНЦИАЛНИ КОМПЛЕКСАРИ С „ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ“ И НЕ ЧАКАТ СЛУЧАЙНИ ОБЯВИ…БРАВО!

 15. Браво! Колко дълбоко! Колко философско! На етапи си се сещала да дописваш, но все пак си се сетила! Респект! След като прочетох това се чувствам значително по обогатен и много по извисен.

 16. Случайно попаднах тук,както обикновно се казва в такива ситуации – без да искам,всъщност в интерес на истината търсих инфо за Самотата на Амос Оз и се озовах в това пространство. Когато прочетох заглавието получих духовен оргазъм. Хубаво когато се сещате за философите,като че ли напоследък философията е останала в сянка мисля и като се хвърля в мисли и да трябва да конкретизирам тези мои заключения, филосфиятя не е просто специалност,квалификация или раздел от културата;да бъдеш философ – това е съдба,беше казал някой(не си спомням кой беше).Философът е събирач на смисли и е още философ за да не осъжда,а да разбира. Както е казал Камю повече да разбира,защото философът е `каещ се съдия`. Спомням си един доцент беше писал – “Не на агората,а в дебрите на душата броди философът на модерността,кинематографично насичайки`добре окръглената визия на Космоса` с бесовете на болката,лудостта,абсурда,смъртта.” Хубаво казано .. Изкуших се да навляза в детайли Но да абсолютизирам хехех лайт мотива е факт от историята- заглавието предизвиква и носи духовен оргазъм.

 17. Абе,който търси – намира,така викат много хора… Пък ако не намери тва дет е търсил,може нещо друго да намери и то пък да е минало време и да е забраил кво е търсил и да си помисли,че тва дет го е намерил е всъщност онова,което е търсил,пък то всъщност да няма нищо общо,ама то кат забравяш,кво значение има… Така че и вие тука може да търсите философ,ама аз съм просто една луда…хахаха

 18. хах… Това е един от най-забавните и искрени коментари, които съм чел тук! Да си луд е мода в наши дни, а да си осъзнат е луд си е направо лукс! Благодаря ти, че ме развесели така! Честит ден, както ви харесва!

Коментари са забранени.