Айде още едно репортажче … от Ню Йорк

олеее Lyd трябва да ти пиша за изборите тук. хората просто полудяха :))) никога не съм виждала подобно нещо.учениците просто бяха толкова заинтересовани, че не можах да повярвам. в момента, в който обявиха Обама за president и всички започнаха да викат и плачат :)) колите започнаха да бибиткат. направо си помислих, че е Нова Година 🙂 даже по време на преброяването на гласовете всички следяха резултатите и бяха мн развълнувани. след резултатите и чакахме за речта му и беше просто страхотно 🙂 всички плачеха и се прегръщаха ама аз с моя Бг манталител ест не мога да вярвам така сляпо. страхотно е, че САЩ има черен president, но хората са толкова наивни. той не може да оправи всички проблеми все пак. като казах това и реакцията беше \“You do not understand!\“/. Може би са прави, може би бг политиците така са ме разочаровали, че просто съм твърде цинична ;( както и да след това отидохме до Union Squire да празнуваме един вид и беше голяма лудница 🙂 сутринта исках да купя New York Times,ама всяка една бройка беше разпродадена 😦 исках да имам спомен от този велик момент в историята ама ще се задоволя сyс спомени в главата си 🙂

(От Хавва)

Advertisements

7 thoughts on “Айде още едно репортажче … от Ню Йорк

 1. Мисля, че авторът е прав. Чудя се как в страна със здрави капиталистически и демократични традиции като САЩ народът може така ирационално да се възторгне. Не бих искала да съм на мястото на Обама, когато хората отрезвеят – доколкото познавам човешката природа, има ли „осанна“, не след дълго се очаква „разпни го“.

 2. То и в България се радваха(хме) на Костов, после на Симеон, после… хм вече не се радвахме.

 3. Преди 10-ина години казваха, че ние българите сме много политизиран народ. Едва ли не до последния старец и до последното хлапе се интересуват от политика. Даже си спомням в училище (това преди 7-ми клас още) как в голямото междучасие се деляхме на БеСеПари и СеДеСари (това ние, децата!) и се карахма и… е чак не сме се били, но се обиждахме на БеСеПари и комунисти. Това кое хлапе беше бесепар или седесар се определяше от това дали родителите му са гласували са БСП или СДС – тогава хората не криеха много кой за кого е гласувал, а напротив, огласяваха го.

  Та тогава ни казваха, че „на запад“ хората не били толкова политизирани като нас. Казваха, че там, където животът бил „уреден“ хората не ги интересувало кой точно ще управлява, че за политика не се говорило толкова, че гласували по-малък процент хора и т.н. Ей го на, обърнаха се нещата.

 4. Мая, това е най-доброто което може да му се случи на Обама – да свърши като Кенеди, по-възможност бързо. Така ще остане завинаги в спомените на хората, като най-добрият и мечтан президент, който не е имал възможност да реализира всички замислени добрини, твърде добър за да остане на земята. Амин.

 5. Във този блог лети само Кустенурката,
  над сган филосовстващи
  тъмни балкански влечуги.

 6. В този блог лети Кустенурката,
  над сган
  обезверени балкански влечуги….
  Та,Карлсон,
  стой си на покрива с Астрид и Пипи.
  с надежда за Пролет.

Коментари са забранени.