Заслугите

Светът не се дели на хора които заслужават и такива които не заслужават, а на такива на които искаш или не искаш, можеш или не можеш да дадеш.

Advertisements

11 thoughts on “Заслугите

 1. Светът не се дели на нищо, хората обаче да … Делят се на хора, които искат да делят заедно и на хора, които не искат да делят заедно! Делят пари, тела, пот, чувства… Делят си защото е интересно, а тези с които не делят нищо ги обсъждат, защото и това е интересно, дава някакво чувство на принадлежност към дадена група… Колко струва един килограм изкуство?

 2. Димитър: а за другите аритметични действия? А като стана дума за килограм изкуство се сетих есин виц: Един човек влязъл в зоомагазин и заразпитвал за цената на животинките. Най-скъп се оказал един папагал, който притежавал много способности. Тогава човекът, видимо доволен, помолил да му отрежат за 2.50 от този папагал 🙂 Каква е поуката и вярно ли е, че който се „смее“ последен най-добре се „смее“?

 3. Светът е разделен, обществото е разделено. Това е реалноста. А всичко след реалността е философия, която може да си я философстваме докато не ни изядат червейте.

 4. Съседката: за другите аритметични действия си има дисциплини! Освен това за умножение се иска въображение, въпреки факта,че число умножено по безкрайност е отново безкрайност!:) Като заговори за папагали и аз се сетих един виц! Говорящ папагал 1000$, папагал компютърен специалист 10000 $, папагал 100000$, който нищо не правел, но другите два папагала се обръщали към него с „шефе“ … :). Хубаво е човек да си побъбри за аритметика и мерни единици:).

 5. хм, интересно!
  Ето един пример- добро момиче, умно, хубаво при това, ама не ти идва да му дадеш, въпреки че заслужава. 😀
  А на друга, дето не е нито толкова добра, нито толкова хубава, даваш.
  И все пак явно с нещо е заслужила да й дадеш. Нещо в самата нея те предизвиква.
  Значи пак има заслуга, макар и неопределена и неосъзната. 🙂
  Тук малко се заиграх с думата…

 6. A koi opredelq dali daden 4ovek zaslujava ili ne? I kyde slagame granicata na zaslugite ?
  P.S. Lyd, izvinqvam se za latinicata, kirilicata na work-va tyk 😦

 7. kakvo prechi da si zasluzhavat (ili ne), nezavisimo dali shte im dadesh (ili ne).
  🙂
  svetut e mnogoCVETEN, ne mozhe da se deli na koi da e 2 kategorii, predstaveni v opoziciya…
  vseki neshto zasluzhava
  i kakvoto pozhelava
  nego si go poluchava –
  ako ne – go zalichava.

  :)))))))

Коментари са забранени.