Юлиян Попов за поскъпването на храните

Взе ми думата от устата. Виж статията му в Дневник.

Става въпрос за затлъстяването. Всяко зло за добро: когато храната стане по-скъпа, бива да се замислим дали не ядем прекалено много и какво точно ядем.

Advertisements

3 thoughts on “Юлиян Попов за поскъпването на храните

  1. За месото… аз съм свикнал да ям месо веднъж, максимум два пъти месечно… Като видях, че нормалните хора го ядат всеки ден, ми се виждаше като чудовищно разхищение…

    Впрочем, в тази статия пак се насърчава „максималното отваряне на пазара на храни“ и „оттеглянето на селскостопанските субсидии“.

  2. я оставете нас по-тлъстичките на мира!! ама ха! ще си хапваме колкото и каквото ни е угодно, докато не ни дойде ищах да слабеем! аз съм си го поставила за цел, но не бързам.. 🙂

  3. Поскъпването на храните няма да подобри качеството им, а ще го влоши допълнително, защото хората ще търсят по-евтина (т.е. по-некачествена) храна.
    Не мисля, че някъде в света хората ядат прекалено много. Затлъстяването на богатите е резултат от много поколения недохранване в миналото, а затлъстяването на бедните – от недохранване сега (т.е. преяждаш с въглехидрати, защото не можеш да си позволиш достатъчно белтъци).
    Също така не съм съгласна с Юлиян Попов, че ние в България сме много добре и затова трябва да мислим за африканците, които са много зле. Обезлюдява се България, а не Африка. Това би трябвало да ни наведе на някои мисли.

Коментари са забранени.