малко видео от бг училищата

час по английски

час по химия

Във връзка с предния текст, искам да попитам дали знаете какво се случва в класните стаи? Ако имате деца, разказвали ли са ви за това как протичат часовете им? Можете да намерите стотици подобни клипчета във Vbox.

Advertisements

18 thoughts on “малко видео от бг училищата

 1. А това училище няма ли охрана?Вика се охраната, явно трябва да има бутон във всяка стая, вика се, ако трябва дори полиция, според деянието може да се вземе мярка за неотклонение за дребно хулиганство, пише се слаб 2 за поведение, ученикът се изключва от училище и толкова. Подкрепям идеята на Вълчев за връщане оценките за поведение.Това най-малкото. Иначе при това поведение моята прогноза е много тъжна.

 2. Два въпроса:
  1) Тези деца имат ли родители?!
  2) Ако някой има опит със средно образование в страна , различна от България, как протича един час там?

  Иначе картинката не се е променила много за 3 години. Ако, обаче, образованието не идваше безплатно, щеше по съвсем друг начин да изглеждат нещата (въпреки, че това естествено не е вариант.)

  В 7 клас имах учителка по английски, току що завършила, следващата година я видях да продава в една сладкарница. Каза, че е по-доволна там. Вярвам и.

  Скоро четох някаква статия, че в Бг едва ли не няма начин да те изключат, защото всички се борят за брой ученици. Там е проблемът. И в семейството.

  Липсата на елементарно възпитание не е вина само на „децата“

 3. Тия кадри единствено показват колко безмислено е задължителното средно образование. Чисто разхищение на енергия. Тия симпатяги можеха вече да са работници. Всички щяха да са доволни.

 4. О, не мога да повярвам на очите си. Нали това не е направено нарочно за видеото?А, защо не са ги изгонили до сега тия ученици? Защо и останалите деца си мълчат. Учителката трябва да извика охрана или полиция и да ги арестуват. Както и да ги изключат от училище и после никое училище да не ги приема.

 5. Някой беше попитал как протича един клас в училище в друга държава. Не съм влизала в час на средно училище, но volunteer съм към една програма, която работи с деца(момичета) от семейства с ниски доходи в тийнеджърска възраст. Заниманията с момичетата са в едно училище в доста беден район на Чикаго. Забелязах, че от класна стая в класна стая учениците отива строени по двама и водени от учител; никой не се бие, не тича; да говорят си на висок глас, смеят се, но не се претрепват по коридорите. В края на всеки коридор има чичко в униформа на училището, който ако някое дете не знае как да намери закусвалнята или нещо подобно да отиде при него, или някой посетител да намери пътя до някоя класна стая. След час по физическо децата пак по същия начин се прибират от двора – строени по двама, никой не бърза, не тича. Това ми направи впечатление. И макар да беше доста старо училището и боята захабена по стените, беше чисто и подредено. Децата бяха с униформа – нишо специално просто синя тениска с инициалите на училището и черен панталон.

 6. Как протича един час, зависи от училището.
  Има училища в САЩ, които са с металодетектори на входа и имат дежурен полицай.
  Но дори и там не се случва такава картинка в час, а ако се случи полицаят пристига. За по-малки провинения има среща с директора, detention (оставане след часовете), suspension (недопускане в училище за определен брой дни), community service punishmen. Дисциплината е религия. Но това действа ако всички учители и директор(и) действат заедно и целенасочено, а не да си подкопават взаимно усилията. Викат се родители, при сигнал за насилие се провежда разговор в присъствие на родителите (а нa последните даже през ум не им минава да предизвикват правилата).
  Всъщност най-разпространена дисциплинарна загриженост на повечето средни училища е това, което се случва извън училище.

 7. Pingback: По въпроса за образованието (отново и отново) « Галерия на усмивките

 8. Учителят държавен служител ли е… ако е, то само от тези кадри прокуратурата може да се самосезира…

 9. пф…хахахаха
  Лидия, този клип е един доста ‘омекотен’ вариант на реалността
  в нашето училище се случват далеч по-грозни и дръзки сцени от това 😦 Понякога имам чувстовото, че живея сред животни когато съм на училище 😦
  И ако взема аз да снимам дори едно клипче в някой прозиволен ден, и ви го изпратя, вие после ще се уплашите.
  Но то пък това е практически невъзможно, защото мен само да ме видят че снимам и избухват, а ако ме хванат да ги снимам докато ‘се правят на герои’ просто ще ме убият 😀
  А ако някой случйно се престраши да се оплаче: 1. на учителите не им пука особено и 2. след часовете ще те причакат пред училище и…. другото е ясно. 😀

 10. Това… наистина ли се случва ? Завърших тази година училище, и си мислех, че ние сме зле, но явно не е било така, просто съм искала и знаела че може да е по-добре
  Някак си много тъжно беше, когато я снимаха от близък план как записва какво става в часа. Все едно всеки ден си води дневник какво се случва в часовете, но не може да го промени или да избяга, като че ли е затворена в някаква кула без изход О.о vicious circle
  P.S.: абе ква е тая соня с тоя снобарски манталитет ?

 11. Лид, според мен Соня няма никак снобарски манталитет (мисля, че снобарски не е точната дума, която трябва да се използва), а казва какво точно трябва да се прави в такива случаи. Жената е много права.

 12. Да, да, и аз подкрепям Вълчев, но нито един учител не го подкрепя. В училищата има охрана, която е там съвсем формално. Всъщност има и учители. И те като охраната … И директорите … Всъщност целта на образованието няма нищо общо с учениците – те са само един неприятен придатък. И ако ги нямаше, хората нямаше да се мъчат толкова заради заплатите си.

 13. Проблема в тия филмчета въобще не са децата, а учителие. Тия даскали са абсолютно неадекватни. В нашето даскало всички мълчаха по психология, но всички викаха по физика.

 14. Аха, значи учителите по физика трябва да са толкова надарени, че да направят връзка между общата теория на относителността и липсата на мотивация при когнитивния процес на Иванчо. „Иванчо, ти си идиот, понеже баща ти е професионален шофьор пияница и те е изпуснал от контрол, вследствие от недостатъчно изкривяване на времепространството. Ако се беше родил в гравитационна сингулярност щеше да откриеш много истини за себе си.“ Yeah, right. Каква е тая мания на хората да виждат всеки образован. Кой ще копа после в мините а? Някой трябва да свърши и тази работа май. Проблема в тия филмчета изобщо не са децата, не, проблемът е в тая безполезна овца, учителката, която изобщо не знае къде се намира. И това не е защото цял живот е преподавала английски в зоопарка. Не! Това е защото не е учила психология!

 15. леле това зоологическа градина ли е или какво?!!! и какво да им се не види правят тези кретени още в училището, защо не са изключени, егати. Това в края на краищата училище ли е или какво?!!!!

Коментари са забранени.