Бъдещите избиратели

Вчера едно момче на 17 ми каза, че ще гласува за “Атака”, тъй като Волен Сидеров обещава да изгони от страната всички цигани и турци, а на него му било писнало около блока му да се мотаят цигани и да играят карти.

Попитах го дали Волен Сидеров е обяснил как точно смята да изгони хиляди граждани от родната им страна. Отговори ми, че Волен не е обяснил как точно ще стане.

Обясних му, че в момента не можеш току-така по законен начин да изгониш толкова хора. Би било възможно ако пробваш със сила и предизвикаш гражданска война и настроиш солидна част от международната общественост срещу себе си. Попитах дали Волен е обещал нещо такова.

После му обясних, че Волен ( и който и да е друг) не може да обещае кръв, пот и сълзи, понеже не сме Обединеното Кралство, и хората на гласуват за тези, които им съобщават горчивата истина, а за тези, които обещават да оправят всичко бързо и безболезнено, но не уточняват как. Понеже тук си падаме по авантата.

Не знам какво обещава Сидеров, но знам, че повечето хора гласуват заради абсурдни обещания, без да се замислят дали изобщо е възможно въпросните обещания да бъдат изпълнени и на каква цена.

Същото момче ми каа, че турците и циганите ще ни завладеят, понеже гласовете им били евтини. Попитах го какво пречи на мнозинството от населението (т.е. белите българи) да гласува. Не можа да ми отговори.

И така – какво чакат белите българи докато се правят че работят? Да се вдигне цената на гласовете им?

Реклами

12 thoughts on “Бъдещите избиратели

 1. вярно, не може да ги изгони, но може да им конфискува картите и от скука ще се принудят да работят 🙂

 2. Друго не знам, но е факт, че това, какво ще правят циганите (да се замени с друга дума според мястото и хората, които ви дразнят), зависи не толкова от белите или от Волен, който вятър го вее на бял кон.

  Гледам от години две села. И в двете обичайната селска мизерия. В едното, обаче, кметът не дава социалните помощи на социално слабите (т.е. циганите), докато не отработят едикаквоси количество труд. Къде ще го отработват зависи – може да чистят каналите, може да варосват дървета и тротоари, може да садят цветя… каквото и да е, но да се работи.

  В другото – кметът дава, без да се замисли, защото знае, че след три години пак те ще го изберат. На иналите избори срещу него се кандидатира циганин – млад, умен и трудолюбив. Не го избраха собствените му хора – може би защото знаят, че ако бяха, щеше да ги накара да работят, а какво е по-ужасно от това, вместо да вземеш пари наготово, да трябва да положиш минимално количество труд?! Кметът на това село понякога също ги кара да работят – да му копаят нивата, например, като максимум.

  И така. И в двете села има цигани. Едното е спретнато и хубаво, чисто. Другото – обичайно, смотано на вид, с прашасали улици и боклуци.

  По-интересното е, че и двамата кметове карат вече не първи, а втори и трети мандат. Избират ги едни и същи хора всеки 4 години. Къде е разликата?

 3. Не обичам това разграничение на „бели“ и „черни“ българи.
  И от двете страни трябва да се направи крачка напред иначе винаги ще сме “ най-хубавите“, а циганите в „циганския квартал“ и в „училищата за деца с психически проблеми“; Не казвам, че те правят големи усилия за някаква по-добра интеграция, но като ги посрещат с “ Ааа, тоя е циганин“, какво да направят. А ние се мислим за „най-белите“ и като отидем навън, се сърдим, че не ни приемат, защото сме българи… един затворен кръг, знаем си го..

 4. Хм… Аз пък не се страхувам твърдо да заявя, че съм против циганите и смятам, че наиситна техния брой в България трябва да намалее.
  Циганите на практика имат само отрицателен ефект върху живота в България и най-лошото, което е – циганите крадат страшно много. А понякога даже и други престъпления правят. Те са страшно нахални и понякога нямат никакъв морал, или принципи.
  И тъй като много от тях ги мързи да работят, само стоят и се оплакват че животът е тежък, или гледат да си намерят по-лесен път да се сдобият с пари, а именно – крадене.
  Баба ми не-веднъж е била ограбвана от цигани.
  Циганите не са особено приятна гледка понякога, особено когато вървят по центъра на града с някакви си изпокъсани и изцапани дрехи.
  Те миришат и прсото нямат са лишени от култура и аз лично когато видя циганин се чувствам доста неспокоен и застрашен.
  А Лидия обаче е много права, че е много трудно да се изсели таква голяма нация, така че обещанията на политиците, особено на този истерик Волен не ми вдъхват доверие.

 5. За малко да си глътна езика при прочета на последния коментар.

 6. Здравейте! 🙂

  Предлагам на този, който защитава циганите, да се премести да живее в кв. Люлин, 3-та част.

  Казаното е напълно изчерпателно. Благодаря за вниманието!

 7. Нито ги защитавам, нито смятам, че трябва да ги изпарим. Просто трябва да намерим начин да живеем без да си пречим. А стъпки от страна на нас, по-силните, по-образованите, повече на брой реално няма. Не броя формалните усилия, които се правим че правим.

 8. Ива, не знам защо толкова много си се изплашила при моя коментар, че даже и правописна грешка си допуснала 😀
  Ми, да, ако циганите се променят, тогава ще можем да живеем в разбирателство.
  И ако ме опровергаете с думите „Ми защо не се променим ние?“ , защото ние няма какво повече да се променяме в отношението си към тях…мисля че достатъчно ги толерираме 🙂

 9. Върви си човек из центъра, всичко изглежда добре, а всъщност около него щъкат нацисти, расисти и всякакви други геноцидно настроени елементи, тъй ли? Все едно си упсарин в сауна, мухахахха!

 10. Лид, начинът да живеем, без да си пречим, за мен се нарича законност. И не съм съгласна, че ние, които сме по-силни (?!?) и по-образовани, трябва да правим някакви реални стъпки. Отделните личности, каквито и да са и каквито и стъпки да правят, не могат да осигурят законност. Само държавата може да я осигури. Всъщност това е първата и според мнозина единствена функция на държавата. Но макар че гласувам на почти всички избори, не мога да кажа за кого трябва да се гласува, за да почне държавата да осигурява законност. Във всеки случай не за Воленчо.

Коментарите са изключени.