самодивска премяна

samodivska.jpg

Познавах го от години и знаех, че за него футболът е РАДОСТ. Ако имаше възможност, би играл всяка свободна минута, но когато Тя се появи в живота му, възможностите отдавна се бяха свили до около 2 часа в събота. Продължаваше гордо да играе с любимата си тениска, която помнех откак го познавам – с името на любимия отбор и номер.

Когато любовта им разцъфна, в духа на добрите традици, по силата на които баща ми спрял да играе карти, Тя започна да се измъчва от двучасовите му отсъствия в събота.

Един ден й казах, че тази игра е важна за него че му носи РАДОСТ, че останалото свободно време така или иначе е само за двамата. Дори намекнах, че ако го притиска твърде много заради едничкото му хоби, може да го изгуби. (Тогава бях млада и наивна и смятах, че всеки би постъпил като мен). Освен това, беше хвърлила око на Тениската и смяташе, че е крайно време да я изхвърли като стара и захабена.

След време, когато вече се виждахме рядко, я попитах на шега, “Какво стана с Тениската?”. “Стана парцал за пода”, отговори доволна и усмихната.

Advertisements

6 thoughts on “самодивска премяна

  1. Ами той си я приема такава явно. Ревността от заниманията на половинката се постарах да е пресека още в зародиш и има ефект. Всеки има право на лично време и има право да иска да му уважават мнението. Лошото е, че ако се опиташ да повлияеш като приятел можеш да постигнеш обратен ефект… Тъпо е.

  2. Ами, предполагам, че важното е приятелят да се чувства щастлив, нали… Колкото и да ми се струва на мен, че не е правилно, че еди как си трябва и т.н. И аз съм губила приятели, когато те са намирали любовта, но като знам, че са щастливи с новия си начин на живот, макар и свиващ светогледа им до очертанията на едно човешко същество, си казвам – какво пък толкова – нима беше по-добре, когато всеки ден ми се оплакваше от несподелените си или несбъднати любови?!?! Всеки в крайна сметка намира това, което търси, съзнателно или не…

  3. Аха 🙂 Ще ми се да се чувстват щастливи, но се предполагам, че не се чувстват щастливи. Истинската любов не иска жертви от страна на обичания, нито пък доказателства, че си обичан. Не иска и да контролира.

    Историята не е за изгубено приятелство, нито за любов, а само за това как може да се промени животът в името на съвместния живот.

Коментари са забранени.