кой е педераз и кой е Дядо Мраз

stoning.jpg

Не ме интересува дали и кога ще отворят досиетата и какво пише вътре. Не ме интересува дали имам досие и какво пише в него, понеже се считам за вменяема, която може да си спомни дали е вършила или не неща, за които пише в досиетата.

Не ме интересува дали някой от моите близки и познати или тези, с които някога ще се запозная е бил ченге / доносник. И да знаех и да не знаех, че класният ми от гимназията е бил бранник, все щях да го смятам за лайно. И да знаех и да не знаех, че ако татко не е бил станал член на партията е нямало да започне работав енергото, пак щях да го смятам за толкова готин, колкото и сега.

Някой може да е бил мотивиран от желанието да оцелее, друг да помогне, трети да навреди. Допускам всякакви мотивации. Разкриването на досиетата няма да покаже мотивациите, а дори и да ги показваше, пак не ми дреме.

Хората се променят. Както казват, “Всеки светец има минало, а всеки грешник – бъдеще.” Предполагам, че на някои сгрешили съвестта им е достатъчно жесток съдник, за да се включим и ние, публиката. Някои може и да не се покайват, но едва ли ще ги насочим към покаяние ако ги сочим с пръст. По-скоро бихме ги накарали да си намерят оправдание.

Не става въпрос за покаяние ли? Ами за какво? Ааааа, разбрах, за отмъщение. Да им го върнем! Да им го начукаме здраво! Сега схванах. И на другия ден светът ще е прекрасно място. И ще дишаме леко, лекооооо. Йееееееее! Почвам да събирам моята купчина с камъни.

Юридическата гледна точка на Пейо  

Advertisements

5 thoughts on “кой е педераз и кой е Дядо Мраз

 1. за разни хора с характер и собствено мнение за това как няма значение кой е ченге препоръчвам този филм: http://www.movie.de/filme/dlda/trailer/trailer.php?filenr=9

  другия филм, който можете да следите отблизо и само да гадаете за връзките му с българската реалност се казва “Русия на Путин” и един пример, който Първанов следва отблизо: http://www.de-zorata.de/viewtopic.php?p=102&sid=6d1749cf8b7b6484efe507abbce59488#102

  Може би наистина проблема не е толкова какво са правили те преди 50 години. Проблема е в това, което продължават да правят и днес…

 2. Именно!
  Трябва да се прекрати цялата история.
  Искаме досиетата да излязат, и да се приключи!!! Права си, че дали си вътре или не не значи почти нищо. Обаче има и доказуеми неща :). За туй нашите хубавци в Народното събрание се опъват. За да ни залъгват с глупост (досиета отпреди 20 години), вместо да си признаят колко бавно се движат истински важните неща.

 3. Важно е да се отворят веднъж завинаги заради общественото здраве. Така ще се прекрати възможността използването им като средство за шантаж.

 4. ха! и като ги отворят какво? ще разберем кой е педераз и кой е дядо мраз със сигурност? понеже вярваме в истинността на досиетата? понеже те са създадени от хора, на които имаме голямо доверие? всички ли така мислят? че тия досиета са ИСТИНАТА? само аз лли съм толкова мнителна та да се съмнявам в тях?

  и колко здраво е общество, за което тези досиета са толкова важно нещо? и след отварянето им ще стане още по-здраво?!?

 5. Pingback: Отец Саръев кмет?!? « полетът на костенурката

Коментари са забранени.