пропастта на бебето

baby food

вдъхновено от оная книга за 101 неща, които да направя преди да навърша 40

да, приятелката, която има бебе, определено се нуждае от помощ. бебето направо я поглъща.

особено ако бащата не помага кой знае колко, понеже това не е мъжка работа. решава, че е достатъчно да изкарва пари, а после да се чувства депресиран, щото жена му не му обръща достатъчно внимание. или пък си намира друго занимание, за да се утеши.

на сцената може да се появи и Великата Майка, т.е. бабата, която да набие в главата на приятелката комплекса, че не е достатъчно веща в майчинството. това, разбира се води до обсесии на тема бебето, в комплект с чувство за вина.

ако още не си станала майка или вече си била преди години и си забравила ситуацията, нищо чудно да си помислиш, че приятелката ти е „самодоволна женена“ (виж дневника на бриджет джоунс) или съвсем е оглупяла…

вероятно много, които споделят съдбата й в момента я разбират, но дали тя търси точно тяхното разбиране и съчувствие? дай си сметка, че с повечето от тях я свързва единствено факта, че разхожда бебето в същия парк. сигурно й е писнало да слуша скучни глупости. има нужда от нормални свежи хора, които да й покажат, че не е просто бавачка. ти си човекът!

сигурно ще ти е досадно и странно в началото, ама нали това е една от най-добрите ти приятелки?!?

Реклами

3 thoughts on “пропастта на бебето

  1. яяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяякккккккккккккккккккккккккккккккккккоооооооооооооооооооооооооооооооооооооо

Коментарите са изключени.